Ukraynalı mülteci sayısı tahminleri aştı: İşte son rakam

Ukraynalı mülteci sayısı tahminleri aştı: İşte son rakam
Rusya-Ukrayna arasındaki savaş hiç kuşkusuz en çok onları etkiledi. Milyonlarca insan savaş bölgelerindeki evlerinden ayrılarak komşu ülkelere sığındı. Savaşın başlangıcında yüzbinlerle ifade eden Ukraynalı mülteci sayısı için yapılan tüm tahminleri aşan gerçek rakam Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMYK) tarafından açıklandı. Yapılan açıklamaya göre ülkeyi terk eden mülteci sayısının 5 milyonu geçtiği bildirildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Shabia Mantoo,Ukraynalı mültecilerin son durumuna ilişkin bilgiler paylaştı. Savaşın başlamasından önce yapılan tüm tahminlerin boşa çıktığını belirten Mantoo, mültecilerin en yoğun kullandığı rotalara ilişkin detaylar da verdi.

BMYK Sözcüsü Mantoo, savaşın başlamasından bu yana 12 milyondan fazla insanın yerinden edildiğini söyledi. 5 milyon 34 bin 439 kişi ülkeyi terk ederken 7 milyonu aşkın insan da Ukrayna’nın içindeki güvenli bölgelere kaçmak zorunda kaldı.

EN AĞIR YÜK POLONYA''DA

Ülkeyi terk edenler en çok Polonya (2.8 milyon), Romanya (757 bin) ve Rusya (549 bin) ile diğer ülkelere gitti. BM’nin savaş başlamadan önce çatışmaların tırmanması halinde “en kötü senaryo” olarak ortaya koyduğu 4 milyon mülteci öngörüsü 30 Mart’ta aşılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar