Ukraynalı gazeteci Rus keskin nişancılarla vurularak öldürüldü! Gazetecinin cesedine yaklaşılamıyor

Ukraynalı gazeteci Rus keskin nişancılarla vurularak öldürüldü! Gazetecinin cesedine yaklaşılamıyor
İtalyan La Repubblica gazetesi için fixer olarak çalışan Ukraynalı gazeteci Bogdan Bitik, Herson bölgesinde keskin nişancılarca vurularak öldürüldü.

SİNAN ŞAHİN/GÜNBOYU

Ukrayna''nın Herson bölgesinde görev yapan Bogdan Bitik, keskin nişancı tarafından vurularak öldürüldü. Saldırıda La Repubblica muhabiri Corrado Zunino da yaralandı. Hastaneye kaldırılan Zunino''nun tedavisi sürüyor.

La Repubblica gazetesi, gazeteci Bitik ile muhabir Zunino''nun Herson bölgesinde Rus keskin nişancılar olduklarından şüphelenilen kişilerde pusuya düşürüldüklerini bildirdi. Yapılan açıklamada , "Her ikisi üzerinde ''Basın'' yazan kurşun geçirmez yelekler giymişti" denildi.

Rus keskin nişancıların aktif olduğu bölgede Bitik''in cesedi alınamadı.

''ÖLÜMÜNDEN RUSLAR SORUMLU''

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba , İtalyan medyasına konuşarak Bitik''in ölümünden Rusların sorumlu olduğunu söyledi. Kuleba, "Ruslar; Rus, İtalyan veya Ukraynalı olmanızı umursamıyor, sadece ateş açıyorlar" dedi.

RUSYA SESSİZ

Dünya basınını sarsan ölüme ilişkin, Rusya''dan herhangi bir açıklama gelmedi.

Rusya''nın 24 Şubat 2022''de işgale başladığı Ukrayna''da Paris merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, bu zamana kadar 8 gazetecinin öldürüldüğünü, 19 gazetecinin de yaralandığını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar