Ukrayna, Avozstal'da mahsur kalan çocuk, kadın ve yaşlıların tahliye edildiğini açıkladı

Ukrayna, Avozstal'da mahsur kalan çocuk, kadın ve yaşlıların tahliye edildiğini açıkladı
Rusya-Ukrayna savaşında en çok gündeme gelen kent olan Mariupol, bu kez tahliye operasyonları ile konuşuluyor. Rusya'nın ele geçirdiğini açıkladığı kentte yer alan Avozstal Demir Çelik Fabrikası'nda yüzlerce kişinin mahsur kaldığı, bölgede yeterli su ve gıdanın olmadığı açıklanmıştı. Fabrikada mahsur kalanlarla ilgili yeni bir açıklama yapan Ukraynalı yetkililer, bölgedeki kadın, çocuk ve yaşlıların tahliye edildiğini söyledi.

O BÖLGEYİ TERK ETTİLER: UKRAYNA'DAN TAHLİYE AÇIKLAMASI!

Rusya''nın Ukrayna topraklarına başlattığı işgal harekatı devam ederken, Mariupol''de yer alan Avozstal Demir Çelik Fabrikası''nda yüzlerce kişinin mahsur kaldığı haberi dünyayı adeta sarstı. Kentte irili ufaklı çatışmaların devam ettiği öğrenilirken, Ukrayna yönetimi tarafından fabrikada mahsur kalanlara ilişkin yeni bir açıklama yapıldı.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, "Azovstal çelik fabrikasından tüm kadın, çocuk ve yaşlılar tahliye edildi. Cumhurbaşkanının emri yerine getirildi. Mariupol insani operasyonunun bu kısmı tamamlandı" ifadelerini kullandı. Ukrayna, Birleşmiş Milletler''in (BM) öncülük ettiği operasyonla dün ülkenin güneydoğusundaki Mariupol''den, Rus ordusunun işgal ettiğini açıkladığı Azovstal Demir Çelik Fabrikası''nda mahsur kalanlar da dahil 500 sivilin daha tahliye edildiğini duyurmuştu. Bugün üçüncü bir sivil tahliye operasyonu yapılacağı açıklanmıştı.

PUTİN ŞARTLI GÜVENCE VERDİ

Bölgede mahsur kalanlarla ilgili konuşan Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin ise sıklıkla savaşlarının sivillerle olmadığını vurgulayarak, bölgeden ayrılmak isteyenlere güvenli koridor sağlayacaklarını söyledi. Fabrikada yer alan askerlerin teslim olmasını istediklerini belirten Putin,  Rusya güçlerinin tüm sivillere güvenli bir tahliye koridoru sağlamaya hazır olduğunu söyledi. (İHA)

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar