Ukrayna Rusya’ya füze saldırısı gerçekleştirdi

Ukrayna Rusya’ya füze saldırısı gerçekleştirdi
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Rusya'nın Belgorod bölgesine yönelik fırlattığı 12 füzenin başarıyla engellendiğini açıkladı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik tırmanırken, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Ukrayna, Belgorod bölgesini hedef alan bir hava saldırısı gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde gerçekleşen saldırıda, Ukrayna tarafından fırlatılan 12 füze, Rus hava savunma sistemleri tarafından etkili bir şekilde imha edildi.

Belgorod Bölge Valisi Vyacheslav Gladkov ise yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın dün akşam düzenlediği saldırı sonucunda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin de yaralandığını belirtti.

11.jpg

SİVASTOPOL’A FÜZE SALDIRISI

Rusya, Ukrayna'nın Kırım yarımadasındaki Sivastopol kentine yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısını duyurdu. Sivastopol Valisi Mihail Razvojayev, yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya ait bir füzenin başarıyla engellendiğini ve olayın maddi hasar ve can kaybına yol açmadığını belirtti.

22.jpg

YOĞUN HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın 29 Aralık'tan bu yana gerçekleştirdiği 300 füze ve 200 insansız hava aracıyla saldırılar hakkında bilgi verdi. Geçtiğimiz hafta hava saldırılarını artıran Rusya'nın Cuma günü Ukrayna geneline yönelik düzenlediği füze ve insansız hava aracı saldırılarında 39 kişi hayatını kaybetmişti.

Cumartesi günü ise Ukrayna, Belgorod'a karşı misilleme olarak düzenlediği füze saldırısında 25 kişinin öldüğünü ve 100'den fazla kişinin yaralandığını açıklamıştı. Dün gerçekleşen saldırılarda Rusya'nın Kiev ve Harkov bölgelerine yönelik 5 kişinin yaşamını yitirdiği ve onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar