Uğur Dündar'dan yıllar sonra gelen Baykal eleştirisi: Dersini çalışmamıştı

Uğur Dündar'dan yıllar sonra gelen Baykal eleştirisi: Dersini çalışmamıştı
Usta gazeteci Uğur Dündar, tv100'de yayınlanan Haftanın Panoraması programında 2002 yılında gerçekleşen ve siyaset tarihinin kültleşmiş tartışmaları arasında yer alan Erdoğan-Baykal düellosunun bilinmeyenlerini aktardı. Dündar, moderatörü olduğu program için bir de eleştiride bulundu.

2002 yılında Uğur Dündar moderatörlüğünde yapılan ve Türk siyasetinin hala son gerçekleşen ''liderler açık oturumu'' olma özelliğini koruyan Recep Tayyip Erdoğan ve Deniz Baykal arasındaki düello, yeniden tv100''de ekrana geldi. Haftanın Panoraması programında Uğur Dündar ve gazeteci Mine Özbek tarihi buluşmayı yorumladı.

"İBB BAŞKANIYKEN DAVA ÜSTÜNE DAVA AÇILDI"

1994''de İstanbul Büyükşehir Başkanı seçilen Erdoğan, "İBB’yi teslim aldığım zaman işçinin maaşı ödenmiyordu. İSKİ’de maaşlar ödenmiyordu ve İBB’nin 2 milyar dolar borcu vardı. Bu kadroyla beraber 2 milyar dolar borç 1 milyara düşüyor." dedi. Erdoğan, İBB çalışanlarına açılan davalarla ilgili "Ben genel başkan olduğum ana kadar bu tür davalar arkadaşlarıma dava açılmadı. Genel başkan olduktan sonra benim hakkımda davalar açılınca onlarla ilintiler kurularak davalar açıldı. Bunlar şu anda bir yargı süreci içerisindeler." ifadelerini kullandı.

Erdoğan''ın açıklamalarının ardından şu anda İBB Başkanı olan Ekrem İmamoğlu''na peşi sıra açılan davalar da gündeme getirildi ve iki olay arasında bir benzerlik kuruldu.

"DENİZ BAYKAL DERSİNİ ÇALIŞMAMIŞTI"

Tarihi programın moderatörlüğünü yapan ve liderlere soruları yönelten isim olan Uğur Dündar, "Deniz Bey söze girip ‘o kadar değil, aralarında yargılanması devam edenler, tutuklananlar yurt dışına kaçanlar var’ diyecek. Tayyip Bey de ‘kim kaçtı, söyler misiniz?’ diye bir soru yöneltecek. Deniz Bey’de bir isim telaffuz edecek. Tayyip Bey ‘yanlış söylüyorsun, o benim döneminde çalışan birisi değil’ diyecek. Sayın Deniz Baykal’a bir eleştiri getirelim. O bölümü iyi çalışmamıştı, dersini çalışmamıştı. Orada biraz gardı dağılır gibi oldu. Doğalgaz sayaçlarının okunma ihalesiyle ilgili bir konu. Yanlış bir isim vermesi milyonlarca insanın takip ettiği bir programda olmaması gereken bir durumdu." ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar