UEFA Avrupa Ligi finalinin hakemine sandalyeli, yumruklu saldırı

UEFA Avrupa Ligi finalinin hakemine sandalyeli, yumruklu saldırı
Sevilla-Roma arasında oynan ve İspanyol ekibinin penaltılarda 4-1 kazanarak zafer elde ettiği UEFA Avrupa Ligi finalinin ardından tartışmaların odağında olan hakem Anthony Taylor saldırıya uğradı.

ÖZLEM BARAN-GÜNBOYU

UEFA Avrupa Ligi finalinde Sevilla ile Roma karşı karşıya geldi.

Normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren müsabakayı penaltı atışları sonrası Sevilla 4-1 kazandı ve kupanın sahibi oldu.

Sevilla 7. Avrupa Kupası zaferine ulaşırken ilk defa final kaybeden Roma çalıştırıcısı Jose Mourinho, verilen madalyayı taraftara atmıştı.

1.jpg

Karşılaşmayı değerlendiren Mourinho, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Fiziksel ve zihinsel yorgunluktan artık öldük. Maçla ilgili çok bölümde haksız bir sonuç aldığımızı düşünüyoruz. Her zaman söylerim, futbol maçlarını kaybedebilirsin ama onurunu asla! Bu kez kaybettim ama çocuklar her şeyini verdi."

Roma cephesinden İngiliz hakem Anthony Taylor’ın verdiği kararlar tepki çekmişti. Taylor aleyhinde maç sonraı çokça tepki vardı.

TARAFTARLAR SALDIRDI

Jose Mourinho’da, hakeme karşı öfkeliydi. Portekizli çalıştırıcı basın toplantısının ardından Anthony Taylor ve ekibini otoparkta bekledi. Hakemler, araçlarına binerken Portekizli teknik adam, “Sen tam bir rezaletsin! Bir rezalet! Rossetti bile bunun bir penaltı olmadığını söyledi, ama sen penaltı verdin. S***ir git!” ifadelerini kullandı.

Tepkilerin odağındaki hakem, maç sonu havalimanında da Romalı taraftarların saldırısına uğradı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar