Uçan kaçan Fenerbahçe, Avrupa'da da dibi gördü! Tansu Sarı, üst üste gelen mağlubiyetleri yazdı

Uçan kaçan Fenerbahçe, Avrupa'da da dibi gördü! Tansu Sarı, üst üste gelen mağlubiyetleri yazdı
UEFA Konferans Ligi'nde ilk 3 karşılaşmasını kazanan Fenerbahçe, Ludogorets deplasmanından sürpriz bir mağlubiyetle döndü. Sezona 19 maçlık galibiyet serisiyle başlayan sarı-lacivertliler, bir hafta arayla iki maçtan mağlup ayrılırken, düşüşün nedenini Günboyu spor yazarı Tansu Sarı açıkladı.

MİYOPLARIN HÜSRANI


Kadıköy'deki ilk maçta Ludogorets karşısında Fred Rodrigues'in oyundan çıkmasından sonra tel tel dökülen; ancak son anda rakibini 3-1 mağlup eden Fenerbahçe bu kez Bulgaristan'daki rövanşta rakibine kayıp vermek istemiyordu..

Geldiğinden beri hatalı goller yiyen kaleci Dominik Livakovic ilk 11'de yer alırken; stoper pozisyonunda da 2 solak Jayden Oosterwolde ile 17 yaşındaki genç Yusuf Akçiçek görev yaptı..

Takımda stoper yokken; Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Serdar Aziz sakatken; Samet Akaydın ve Mert Müldür de UEFA listesinde bulunmazken 29 Ekim'deki Pendik deplasmanında sakatlanan Rodrigo Becao'nun sakatlandıktan tam 11 gün sonra ameliyat olması hangi sivri zekâlının işiyse onu tebrik ediyorum..

Orta saha kurgumuzdaysa Miguel Crespo, İsmail Yüksek ve Miha Zajc yer alırken; Dusan Tadic ve Ryan Kent kanatlarda; Michy Batshuayi ise santrfor pozisyonunda yer aldı..

Edin Dzeko, Sebastian Szymanski, İrfan Can Kahveci ve Cengiz Ünder yedekler arasındaydı..

Fenerbahçeli Ryan Kent'in uzaklardan savunmaya da çarpıp yumuşayan vuruşunu kalecileri Simon Slugo kurtarırken; 18'de golü yedik...

Bir türlü uzaklaştıramadığımız topta sol bekleri Anton Nedyalkov sağ tarafa bıraktı; Polonyalı ön liberoları Jakub Piotrowski yaklaşık 24 metreden çaktı; kalecimiz Dominik Livakovic soluna giden meşin yuvarlağa herkes gibi bakınca bir anda 1-0 geriye düştük..

Dinamo Zagreb'den transfer edilen ve uzun süre beklenen Dominik Livakovic sürekli uzaklardan gol yiyor ve kalesinden anlamsız çıkışlar yapıyor...

Hırvatistan-Türkiye Milli maçında da adeta Galatasaraylı Barış Alper Yılmaz'a "Buyur geç" diyen Dominik Livakovic acaba miyop olabilir mi? Hırvat file bekçisine bir göz muayenesi yaptırıldı mı? Fenerbahçe kurmayları bu sorunun cevabını vermelidir..

Golden sonra ev sahibi Ludogorets Bernard Tekpetey ve Franco Russo ile 2 kez kalemizi düşündü; Dominik Livakovic için zor olmadı ve soyunma odasına 1-0'lık mağlubiyetle gittik..

İkinci yarıya değişiklik yapmadan başladık.. Michy Batshuayi'yle 2 kez Ludogorets kalesini düşündük.. Birinde kaleci Simon Sluga karşılarken, diğerinde ise meşin yuvarlak direkten döndü..

Teknik Direktör İsmail Kartal 62'de Ryan Kent ve Miha Zajc'ı kenara alırken orta sahadaki işlerliği arttırmak üzere Sebastian Szymanski ile İrfan Can Kahveci'yi sahaya sürdü..

Ludogorets ise Kwadwo Duah ve Bernard Tekpetey'in yerlerine Rwan Seco ile Mersin İdman Yurdu'ndan hatırladığımız Spas Delev'i içeri atarken; Teknik Direktörümüz İsmail Kartal bu kez de orta sahadan Miguel Crespo ve Dusan Tadic'i çıkarıp forvet oyuncusu Umut Nayir ve kanat oyuncusu Cengiz Ünder'i sahaya sürdü.

Açıkçası Miha Zajc'ın kenara geldiği yerde Miguel Crespo'nun da oyundan çıkması risk gibi görünüyordu..

Ludogorets'teyse ülkemizde de geçmişte forma giyen Mounir Chouiar, Caio Vidal'ın yerine oyundaydı..

Son bölümde sol taraftan gelişen Ludogorets atağında Anton Nedyalkov'un içeri çevirdiği topta Aslak Witry'nün düşerken verdiği pasta bomboş pozisyonda Rwan Seco dokundu ve 2-0 mağlup olduk..

Teknik Direktör İsmail Kartal'ın ikinci yarıda yaptığı değişikliklerle maçı adeta çorbaya çevirmesi; özellikle de Miha Zajc sonrası Miguel Crespo ve Dusan Tadic'i kenara alması skandaldı..

Defansif yönü az olan bu kadroyla nasıl kazanmayı düşündü şaşkınlık verici..

Fenerbahçe'de Fred Rodrigues'in yokluğu aranıyor...

Geçtiğimiz sezonki Kayserispor'la Kadıköy'de oynanan maçta gözlükle seyirciyi selamlayan Michy Batshuayi hala kaleye isabetli şut atamıyor..

Büyük ümitlerle alınan kaleci Dominik Livakovic de geleni gideni içeri alınca ortaya bu skor çıktı.

Geçtiğimiz sezon olduğu gibi sezon başında büyük fikstür avantajı bulunan Fenerbahçe için zor maçlar başladı..

Önce Kadıköy'de Trabzonspor'a 3-2; bugün de deplasmanda Ludogorets'e 2-0 mağlup oldular..

Bakalım pazar günü rakip sahada Adana Demirspor karşısında neler yaşanacak?

Fenerbahçe kazanır, berabere kalır veya kaybeder bilemeyiz ancak kaleci Dominik Livakovic ve Michy Batshuayi'yi acilen bir göz doktoruna götürmeleri şart...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar