Üç ilde soba zehirlenmesi: 17 kişi hastanelik oldu!

Üç ilde soba zehirlenmesi: 17 kişi hastanelik oldu!
Batman, Eskişehir ve Siirt’te soba zehirlenmesi nedeniyle toplamda 17 kişi hastanelik oldu.

Gerek maddi olarak fiyatının daha düşük olması gerek bazı bölgelerde doğal gaz bulunmaması nedeniyle kullanılan soba nedeniyle zehirlenmeler arttı. Batmanda 7 kişilik, Eskişehir’de 8 kişilik aile, Siirt’te ise bir baba ve oğlu sobadan zehirlendi.

7 KİŞİLİK AİLE HASTANEYE KALDIRILDI

Batman’da dün gece saatlerinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 7 kişilik aile hastaneye kaldırıldı. 7 kişiden sobayı söndürmeye çalışırken el ve ayakları yanan 2''si ise Batman’daki tedavilerinin ardından Diyarbakır’a sevk edildi.

EL VE AYAKLARI YANDI

Hilal Mahallesi 3722 Sokak’ta yaşayan Kerçin ailesi, gece saatlerinde kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Odadan çıkan dumanları gören aynı aileden 2 kişi, içeridekileri uyandırarak sobayı söndürmeye çalıştı. Bu sırada 2 kişinin el ve ayakları yandı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Aile üyeleri Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. El ve ayakları yanan 2 kişi ise buradaki tedavilerinin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Yanık Merkezi’ne sevk edildi. Sağlık durumları iyi olan 5 kişi ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.

 

ESKİŞEHİR’DE 8 KİŞİLİK AİLE ZEHİRLENDİ

Odunpazarı ilçesine bağlı Büyükdere Mahallesi Canlar Sokak''taki 3 katlı apartmanın giriş katında oturan 5''i çocuk 8 kişilik aile, ısınmak için yaktıkları sobadan sızan gazdan zehirlendi. Iraklı ailenin ihbarıyla gelen sağlık ekipleri, anne, baba ve 5 çocuğunu Yunus Emre Devlet Hastanesi ile Eskişehir Şehir Hastanesi''ne kaldırdı. Tedavi altına alınan ailenin durumunun iyi olduğu belirtildi.

SİİRT’TE BABA VE OĞLU ZEHİRLENDİ

Şirvan ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından baba ve oğlu zehirlendi.

Edinilen bilgiye göre olay, Şirvan ilçesine bağlı Ormanbağı köyünde meydana geldi. Baba ve oğluna uzun süre ulaşamayan yakınları durumu jandarma ve 112 sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine sevk edilen ekipler, baba ve öğretmen olan oğlunun sobadan sızan yoğun dumandan zehirlendiklerini tespit etti.

Ekipler tarafından baba ve oğluna olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı. (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar