Üç aylar başlıyor! Bugün Regaip Kandili…

Üç aylar başlıyor! Bugün Regaip Kandili…
Bugün İslam aleminde üç ayların habercisi kabul edilen Regaip Kandili. Peki Regaip ne demek?

Recep ayının arifesindeki perşembe gününü cumaya bağlayan gece kutlanan Regaip Kandili, İslam dünyası için özel bir rahmet ve bereket gecesi olarak kabul edilmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, üç ayların manevi atmosferinde mübarek gün ve gecelerin etkili bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, farz ve vacip ibadetlerin yanı sıra gönüllü ibadetlere de önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

REGAİP NE DEMEK?

Recep ayının arifesindeki perşembe gününü cumaya bağlayan gece Regaip Kandili'nin İslam dünyası için özel bir öneme sahip olduğunu belirten Bozkurt, "Regaip" kelimesinin sözlükte "kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bağış" anlamına geldiğini söylerken hadis ve fıkıh literatüründe ise "bol sevap, mükafat, faziletli amel" anlamında kullanıldığını açıkladı.

Üç ayların manevi yoğunluğunda, farz ve vacip ibadetlerin yanı sıra gönüllü ibadetlere ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Bozkurt, bu özel zaman diliminde duaların içtenlikle Rabb'e iletilmesinin önemine vurgu yaptı. Regaip Kandili'nde oruç tutmanın ve akşamında Kur'an-ı Kerim okuyup dua etmenin önemine değinen Bozkurt, bu kutsal günlerin Türkiye ve İslam dünyasının birlik, beraberlik ve dirliğine vesile olmasını temenni etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar