Twitter'dan troll hesap seferberliği!

Twitter'dan troll hesap seferberliği!
Sona eren 2022 Pekin Kış Olimpiyatlarının yankısı sürüyor. Twitter, etkinlik boyunca propaganda yaptığını tespit ettiği troll ordusunu çökertti. İşte ayrıntılar…

4 - 20 Şubat tarihleri arasında Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen etkinlikte 90’dan fazla ülke belirlenen spor dallarında kozlarını paylaştı. 

TWİTTER TROLL ORDUSUNU ÇÖKERTTİ

Troll ve bot hesaplara karşı tutumunu son dönemde bir hayli katılaştıran Twitter’ın 2022 Pekin Kış Olimpiyatları Oyunları propagandası yapan ve ABD gibi bazı ülkelere saldıran 3 binin üzerinde hesap tespit ettiği ve kaldırdığı ortaya çıktı.

Söz konusu hesapların Çin’deki insan hakları ihlalleri nedeni ile boykot edilen olimpiyatlara karşı gelen kötü yorumları yapan kişilere saldırdığı, özellikle ABD başta olmak üzere boykot eden ülkelere karşı koordineli bir şekilde hakarete varan sosyal medya paylaşımları yaptığı tespit edildi. Bu nedenle Twitter’ın manipülasyon ve spam politikasını ihlal ettiği belirtildi.
Son olarak platformun aralık ayında Çin’in Uygur Türklerine yaptığı muameleyi destekleyen ve aksi şekilde düşünenlere saldıran 2 bin 48 hesabı daha kaldırdığını belirtmekte fayda var.

Konu ile ilgili Insider’a konuşan bir Twitter sözcüsü şu ifadeleri kullandı;

Devlet destekli troll operasyonlarına dair net kanıtlara sahipsek, birinci önceliğimiz kurallarımızı uygulamak ve bu davranışta bulunan hesapları kaldırmaktır.” Soruşturmalarımız tamamlandığında ise bilgi işlemleri arşivimizdeki tüm hesapları ve içerikleri ifşa edeceğiz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Twitter gibi platformlarda sıklıkla karşımıza çıkan troll hesaplara karşı ne gibi bir önlem alınabilir? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

(shiftdelete)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar