Twitter’dan Periscope kullanıcılarına kötü haber

Twitter’dan Periscope kullanıcılarına kötü haber
Twitter, canlı yayın uygulaması Periscope’u kaldırma kararı aldı. 2015’de satın alınan uygulamaya, kullanımdaki düşüş ve maliyetlerdeki artış nedeniyle mart ayında son verilecek. Bu tarihten önce kullanıcılara yayınlarını arşivleme imkanı verilecek.

Periscope kullanıcılarına kötü haber

Periscope tarafından “Elveda Periscope” başlığıyla yapılan duyuruya göre uygulama tarihe karışacak. Periscope’un konuyla ilgili açıklamasında, kapanma kararı şu sözlerle duyuruldu:

“Periscope'u Mart 2021'e kadar ayrı bir mobil uygulama olarak sonlandırmak için zor bir karar verdiğimizi paylaşıyoruz. Öncelikle, bu kararı neden verdiğimiz konusunda şeffaf olmak istiyoruz. Gerçek şu ki Periscope uygulaması bir süredir sürdürülemez bir bakım modu durumunda. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, kullanımın azaldığını gördük ve uygulamayı destekleme maliyetinin zaman içinde artmaya devam edeceğini biliyoruz. Canlı video yayınlarının sorunları çözme gücüne hâlâ inanıyoruz, bu nedenle Periscope'un temel özelliklerinin çoğunu Twitter'a getirdik. 2020 olayları nedeniyle yeniden önceliklendirdiğimiz tüm projeler olmasaydı bu kararı muhtemelen daha erken verirdik.”

Periscope’ta canlı yayın kayıtları bulunan kullanıcıların bu tarihten önce video arşivlerini indirebilecekleri belirtildi.

2015 yılında kullanıma açılan Periscope’un özellikleri 2016 yılından bu yana Twitter platformuna da entegre edilmişti. Uygulama Türkiye’de isim hakkı davası sonrası Scope adı ile yoluna devam etmişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar