Twitter'da şeffaf dönem: O bilgiler herkese açık hale geldi

Twitter'da şeffaf dönem: O bilgiler herkese açık hale geldi
En çok tercih edilen platformlar arasında yer alan Twitter, şeffaflık politikasına ilişkin attığı yeni adımlarla gündeme geldi. Ünlü şirket, kaynak kodlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

AYŞE ESER KUŞATA-GÜNBOYU

Dünyaca ünlü CEO Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından gelişme sürecine giren Twitter, geçen yıl "Herkese açık sohbete olan bağlılığımız devam ediyor" sloganıyla yepyeni bir döneme geçtiklerini duyurmuştu. Şirket, konuya ilişkin stratejiler uygulamaya devam ediyor.


ARTIK ULAŞILAMAZ DEĞİL

Platformun 2.0 versiyonunu tanıtan Twitter, uygulamanın kaynak kodlarını paylaşarak tüm kullanıcılar için ulaşılabilir hale getirildiğini açıkladı. 

Şirket tarafından paylaşılan kaynak kodlarının kullanıcıların güvenliğini tehlikeye atılmayacağı belirtildi.

ALGORİTMA KONULU BLOG YAZISI YAYIMLANDI

Twitter, paylaşılan kaynak kodlarının algoritmasına ilişkin bir blog yazısı yayımladı. Şirketin yayımladığı yazıda şeffaflığın ön plana çıkarılacağının altı çizildi. 

Manipülasyon ve çocuklara yapılan cinsel sömürüye izin verilmeyeceğini vurgulayan platformun açıklamasında “Çocukların cinsel sömürüsü ve manipülasyonuyla mücadele çabalarımızı baltalamak da dahil olmak üzere, kullanıcı güvenliğini ve gizliliğini veya platformumuzu kötü oyunculardan koruma yeteneğimizi tehlikeye atacak herhangi bir kodu hariç tutarken mümkün olan en yüksek düzeyde şeffaflığı hedefledik. Bugünün sürümü, reklam önerilerimizi destekleyen kodu içermiyor” denildi.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar