Türkiye'nin son Suriye Büyükelçisi açıkladı: 14 Mayıs’ta kaç Suriyeli oy kullanacak

Türkiye'nin son Suriye Büyükelçisi açıkladı: 14 Mayıs’ta kaç Suriyeli oy kullanacak
Türkiye'nin son Suriye Büyükelçisi Ömer Önhon, oy kullanacak Suriyeli vatandaş sayısına ilişkin bir açıklama yaptı. Önhon, Suriyeli sayısının 5 senede yüzde 700 arttığını söyledi.

yetkinreport.com’da yer alan habere göre Türkiye''nin son Suriye Büyükelçisi Ömer Önhon, 14 Mayıs''ta gerçekleştirilecek seçimlerde Suriye ve sığınmacılar konusunun tartışıldığını söyledi.

Ülkemize geçici sığınmacı olarak gelen Suriyelilerin sayısı resmi rakamlara göre 3.411.029 milyon olduğunu belirten Önhon, şunları söyledi:

Siyasi partilerimizin neredeyse tamamı Suriyelileri geri göndereceklerini söylüyorlar, AK Parti’nin ne dediği ise karmaşık. İçişleri Bakanı ve bu sahadaki kuruluşlar aylardır izliyoruz, gönderiyoruz mesajları veriyorlar, Cumhurbaşkanı ise göndermeyeceğiz diyordu. Seçimlerde oy kullanabilecek Suriyeli sayısında son 5 senede yüzde 700 artış yaşandı. Şeffaflıktan uzak, siyasi saiklerle ve günlük politikalarla yürütülen, çok karmaşık bir hal alan Suriyeli sığınmacılar konusu, birçok boyutuyla, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin uğraştığı meseleler gündeminde üst sıralarda yer almaya devam edecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar