Türkiye'de kendiliğinden yetişiyor! Kabızlığı ortadan kaldıran bu şifa deposu bitkinin değerini bilen yok

Türkiye'de kendiliğinden yetişiyor! Kabızlığı ortadan kaldıran bu şifa deposu bitkinin değerini bilen yok
Doğanın sunduğu şifalı bitkiler arasında önemli bir yere sahip olan ıspıt otu Türkiye’de kendiliğinden yetişiyor ama değerini bilen pek kimse yok.

Ispıt otunun sağlık için önemini vurgulayan uzmanlar, bu bitkinin doğru tüketildiğinde birçok faydasının olduğunu belirtiyor. Kaldırık otu olarak da bilinen ve genellikle Karadeniz Bölgesi'nde yetişen ıspıt otu, içerdiği kalsiyum ve potasyum sayesinde vücuda önemli katkılar sağlıyor.

Hodangiller familyasından olan ıspıt otu, görünümüyle de dikkat çekiyor. Beş dar yaprak üzerinde, beş üçgen sivri yapraklarıyla oldukça çekici bir bitki olan ıspıt otu, sağlık alanında kullanılıyor.

ISTIP OTUNUN FAYDALARI NELERDİR

Özellikle kabızlık ve sindirim sorunlarıyla başa çıkmak için tercih edilen ıspıt otunun bazı faydaları şu şekilde sıralanıyor:

Kabızlığı gidermede etkili bir laksatif olarak biliniyor. Bağırsak hareketlerini arttırarak kabızlığı hafifletir.

Sindirim sistemini uyararak hazımsızlık ve sindirim sorunlarını azaltır.

65e5a6439b6b9bf19f186ff1.webp

Bazı insanlar kilo kaybı programlarına ıspıt otunu dahil ederler. Ama bu konuda dikkatli olunmalı ve doktora danışılmalı.

Vücuttaki toksinlerin ve atıkların atılmasına yardımcı olur, genel sağlığı iyileştirir.

Uzmanlar, ıspıt otunun aşırı ve uzun süreli kullanımının yan etkilere neden olabileceğini ve bu nedenle herhangi bir bitkisel ilaç gibi, kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışılması gerektiğini vurguluyor.

65e5a6489b6b9bf19f187001.webp

Ispıt otunun sağlık için önemine dikkat çeken uzmanlar, bu şifalı bitkiyi taze sebze veya kuru ot olarak tüketmenin yanı sıra salatalarda, garnitür olarak ya da yemeklerde kullanmanın da faydalı olabileceğini belirtiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar