Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Baran Furkan Gül

Baran Furkan Gül

Serbest Yorum

Türkiye'de AKP'nin ekonomi çıkmazı

İktidarda bulunan, kendisini siyasi parti olarak tanımlayan ve ilk defa 2002 yılında iktidara gelen bu oluşum artık Türkiye için felaketten başka bir şeyi ifade etmiyor.

Kurulduğu günlerde içlerindeki eğitimli olan isimlerin artık yanlarında değil de başka siyasi partilerin başında olduğunu düşünürsek, yerlerine yeni gelenlerin de liyakat sahibi olmadığını da hesaba katarsak bizi ne duruma getirdiklerini daha iyi anlayabiliriz.

Yaklaşık 10 yıldır yoksulluğu derinden hisseden milyonlarca emekçinin var olduğunu hesaba katarsak ekonomi konusunda konuşmanın daha doğru olacağını düşünüyorum.

Elbette birçok konu var konuşulması gereken ancak biz bu yazıda ekonomi örnekleriyle ilerleyelim.

Ve sadece iktidardaki AKP'ye odaklanalım...

Elbette her birini eleştireceğiz.

Ancak biz 'sadece' AKP'ye odaklanalım.

Ve devam edelim;

ALİ BABACAN...

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Kurucu Genel Başkanı.

Kurulduğu 2001 yılından 2019 yılına kadar iktidar partisi AKP içerisinde bulunuyor.

22., 23., 24. ve 26. dönem milletvekili, 29 Ağustos 2007 - 1 Mayıs 2009 yılları arasında Dışişleri Bakanı, 1 Mayıs 2009 - 6 Temmuz 2011 tarihleri arasında ise Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunuyor.

Ülkenin kötü yönetildiğini söyleyerek eleştirileriyle birlikte AKP'den ayrılıyor ve DEVA Partisi'ni kuruyor.

Peki kim bu Ali Babacan?

Neden Türkiye'de ekonominin başına getirildi.

1985'te TED Ankara Koleji'ni birincilikle bitirdi. 1989 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden birincilikle mezun oldu (4.00 üzerinden 4.00 ortalama).

1990 yılında Fulbright bursunu kazanarak eğitim için ABD'ye gitti. 1990-1992 yılları arasında Chicago'da bulunan Northwestern Üniversitesi bünyesindeki Kellogg School of Management'da işletme dalında yüksek lisans (MBA) yaptı.

Yüksek lisans çalışmalarında pazarlama, organizasyon ve uluslararası iş idaresi dallarında uzmanlaştı.

1992-1994 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nde finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette danışman olarak çalıştı. 1994-2002 yılları arasında Ankara'daki aile şirketinin başına geçti.

Türkiye'de ekonomiyi günümüzde kim yönetiyor?

NUREDDİN NEBATİ...

2 Aralık 2021'den beri Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevde...

Göreve geldiğinden beri ekonomide 'İyiye gidiyor' diyebileceğimiz tek bir gelişme olmadı.

Çıktığı televizyon programlarında ya da açıklamalarında sürdürülebilir hiçbir programdan bahsetmedi.

Tek söylediği "Gözlerimdeki ışığı görüyor musunuz" diyerek ekonomiden anlamayanları Ajitasyon ile yanlarında tutabilmek...

Peki kim bu Nureddin Nebati?

Lise öğrenimini Nizip İmam Hatip Lisesi'nde, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans derecesi aldı.

Kardeşleri ile birlikte babasının İstanbul'daki işlerini yönetti. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu.

Ensar Vakfı, TÜGVA, Önder İmam Hatipliler Derneği üyeliği bulunuyor.

AKP eski İstanbul İl Başkanı olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, kendisi hakkında "Nureddin Beyle siyaset yaptım. Biraz önce bir TV kanalında izledim. Bir dostu olarak çok üzüldüm. Ben il başkanı olduğum dönemde kurduğumuz ekonomik komisyonlara, birimlere dahi Nureddin Beyin ilgi alanı olmadığı için, bilgisi olmadığı için Nureddin Bey başka birimlerde değerlendirildi" ifadesini kullandı.

Yazacaklarım bu kadar...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları