Alkol satışında kavga kızıştı! Türkiye Tekel Bayileri Platformu'nun açıklamasına Bakan Soylu'dan sert cevap

Alkol satışında kavga kızıştı! Türkiye Tekel Bayileri Platformu'nun açıklamasına Bakan Soylu'dan sert cevap
Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı(TTBP), tam kapanmada alkol satışı yasağının kalktığını açıkladı. TTBP'nin açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı sosyal medyada sert bir açıklama yaptı.

Türkiye Tekel Bayileri Platformu (TTBP) Başkanı Özgür Aybaş, 17 günlük tam kapanma sürecinde uygulanması beklenen alkollü içki satışı yasağıyla ilgili yeni gelişmeyi aktardı.

Aybaş, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından açıklama yaparak sert bir uyarıda bulundu. Bakanlık resmi hesaptan, "Kısıtlamalar ile ilgili açıklamalarımız, resmi olarak Bakanlığımızca; İl Hıfzısıhha Kurulu Kararları, Valilikler tarafından ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemelidir. Milletimizin büyük fedakarlık gösterdiği tam kapanma döneminde, yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili gerekli hukuki müracaatların başlatılacağı da kamuoyuna saygıyla duyurulur" açıklamasını yaptı. 

 

300420211337231889355.jpg

NE OLMUŞTU?

26 Nisan'da düzenlenen kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan saat 19:00 ile 17 Mayıs saat 05:00 arasında tam kapanma uygulamasına geçileceğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı da yayınladığı genelgeyle bu uygulamanın kapsamlarını belirledi.

Ancak genelgede alkollü içki satışı yasağına ilişkin herhangi bir madde yer almadı. Bu durum kamuoyunda tartışmalara yol açarken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu alkol satışı yapan iş yerlerinin kapalı olup olmayacağı sorusuna, "İstisnada yer almıyor ve kapalı. Bu açıdan hem bir muafiyet yok hem de soru işareti de söz konusu değil" yanıtını vermişti.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar