Sabiha Gökçen Havalimanı'nda skandal! Mağazalar kapatıldı

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda skandal! Mağazalar kapatıldı
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda işletmelerin kapatılması tepkilere neden oldu. İşletmelerin havalimanının Malezyalı işletmecisi tarafından kapatıldığı iddia edildi. Öte yandan İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık ise işletmelerin Emniyet Müdürü’nün talebi üzerine kapatıldığını yazdı.

Korona virüs kısıtlamaları kapsamında 17 gün uygulanacak tam kapanmada başta İstanbul Havalimanı olmak üzere Türkiye’deki tüm havalimanlarında işletmeler çalışmaya devam ederken Sabiha Gökçen’den işletmelerin kapalı olduğu ortaya çıktı.

Tüm işletmelerin kepenk indirdiği görüntüler sosyal medyada tartışmalara neden olurken, işletmelerin havalimanını işleten Malaysia Airports Holdings Berhad tarafından kapattırıldığı iddia edildi.

Öte yandan İYİ Parti İBB Meclis Üyesi ve Airport Haber’in sahibi Ali Kıdık ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, işletmelerin Emniyet Müdürü’nün talebi üzerine kapatıldığını yazdı.

Kıdık, "Rezalet, skandal. İstanbul Havalimanı’nda her dükkan açık Sabiha Gökçen Havalimanı’nda emniyet müdürü baskısıyla dükkanlar kapatılıyor. Emniyet Müdürü Nilgün Selvi kime hizmet ediyor? @igairport @SabihaGokcen çifte standart" ifadelerini kullandı.

İŞLETMELERE İHTARNAME GÖNDERİLMİŞTİ

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 20 yıl süre ile işletme hakkını elinde bulunduran Malezyalı, Malaysia Airports Holdings Berhad pandemi nedeniyle zor günler yaşayan, havalimanı içinde hizmet veren 50'ye yakın işyerine kiralarını ödemedikleri için ihtarname göndermişti.

Malezyalı MAHB Group iştiraki olan İSG, pandemi nedeniyle kiralarını ödemede güçlük yaşayan işyerlerine ihtarname göndermesine ilişkin çıkan haberler üzerine yaklaşık bir at önce açıklama yapmıştı.

Açıklamada, "Kiracılara, havalimanının kapalı olduğu Nisan – Mayıs 2020 döneminde 2 ay için kira bedelleri tahakkuk ettirilmeyerek, finansal destek sağlandı. Ayrıca, iş ortaklarımızın nakit akışlarını rahatlamaya yardımcı olmak amacıyla 2020 Mart ayında ve Haziran – Aralık 2020 arasındaki dönemi kapsamak üzere, toplam sekiz ay için hak sahibi kiracılara yüzde 50'ye varan oranlarda kira indirimi yapıldı. Kiracılara Nisan 2020'den Şubat 2021'e kadar geçen süre için herhangi bir gecikme faizi uygulanmadı." ifadelerine yer verildi.

alikidik.jpg

magaza2.jpgmagaza1.jpgmagaza3.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar