Türkiye rekorunu kırdı: Hala gurur ve mutluluktan ağlıyorum

Türkiye rekorunu kırdı: Hala gurur ve mutluluktan ağlıyorum
Milli sporcu Şahika Ercümen'den Cumhuriyet’in 100. yılında 100 metre rekoru geldi. Yeterince destek bulamadığı için kırık paletle ve antrenörsüz yarıştığını belirten Ercümen "Beni imkansızlıklar, zorluklar hiç bir zaman durdurmadı ve durduramayacak" dedi

GÜNBOYU HABER MERKEZİ

Milli sporcu ve serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen'den Bahamalar’da düzenlenen Dünya Serbest Dalış Kupası'nda 100 metreye 3 dakika 14 saniyede dalarak Türkiye rekoru kırdı. Cumhuriyet’in 100. yılında 100 metre hedefi olduğunu belirten Ercümen sosyal medya hesabından yarışmaya hazırlanma sürecini ve duygularını paylaştı:

"Kırık paletle yarıştım"

Hala gurur ve mutluluktan ağlıyorum. 2 yıldır neredeyse her anım sadece 3 dakika sürecek bu hedefe ulaşmak için geçti. Amaç Cumhuriyetin 100. Yılında 100 metreye dalan ilk Türk olmaktı. Basında çok yer almamış olabilir ama umarım ulaştığı yerlere biraz umut ve motivasyon olmuştur.

Birçoğunuzun da bildiği gibi evimden uzak sürekli seyahat ederek antrenman yapmak zorunda kaldım. Yeterli destek bulamadım, şahane sponsorlarım var ve iyi ki var onlar olmada antrenman bile yapamayacaktım fakat tüm sene yaptığımız antrenman ve yarışma masraflarını zar zor karşılayabiliyoruz, yarışmada kırık paletle yarıştım, son dalışımda Japon Milli takımından arkadaşımın, ayağıma küçük gelen paletini ödünç alarak yarışmak zorunda kaldım.

"Bir antrenörüm yoktu"

Başımda bir antrenörüm yoktu çünkü böyle bir bütçemiz yoktu, her dalışta diğer dalgıç arkadaşlarımdan bana koçluk yapmalarını rica ettim. Daha pek çok şey… ama şimdi sadece ülkemiz için nefesimi tuttuğum 100 metre dalışını düşünmek istiyorum. Çünkü beni imkansızlıklar, zorluklar hiç bir zaman durdurmadı ve durduramayacak. Benimle nefesini tutan herkese teşekkür ederim

Yarış Bahamalar'da yapıldı

Dünyanın en prestijli dalış yarışmalarından biri olan Vertical Blue Serbest Dalış Dünya Kupası, 2008’den bu yana Bahamalar’da düzenleniyor. 202 metre derinliğindeki, dünyanın en derin deliklerinden Dean’s Blue Hole’de yapılan Dünya kupası, bu yıl 20-30 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Vertical Blue Serbest Dalış Dünya Kupası’nda Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, Büyük Britanya, Çin, Güney Afrika, Fransa, İtalya, İspanya, İsviçre, Japonya, Kanada, Kolombiya, Kore, Macaristan, Meksika, Ukrayna, Uruguay, Peru, Polonya, Rusya, Slovenya, Şili ve Tayvan olmak üzere toplam 24 ülkeden 40 sporcu yarışıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar