Türkiye müşahit haritası yayınlandı! Şehirlerde kaç kişiye ihtiyaç var?

Türkiye müşahit haritası yayınlandı! Şehirlerde kaç kişiye ihtiyaç var?
Gönüllü yazılımcılar tarafından kurulan Açık Yazılım Ağı, seçim öncesinde Türkiye çapındaki okullardaki eksik müşahitleri gösteren ve gönüllü olmanızı sağlayan bir harita yayınladı.

Türkiye, 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek seçimi heyecanla bekliyor. Tabii ki her seçimde olduğu gibi bu seçimde de sandık güvenliği büyük önem taşıyor. Tabii müşahitlere de bu konuda büyük iş düşüyor.

Şimdi de Pazar günkü seçim öncesinde Türkiye çapındaki okullardaki eksik müşahitleri gösteren bir site oluşturuldu. Site, binlerce gönüllü yazılımcının kurduğu topluluk Açık Yazılım Ağı (AYA) tarafından geliştirildi.

“secim.gonullu.io” isimli siteye girdiğinizde karşınıza bir harita çıkıyor. Bu haritada sandıkların yer alacağı okullara ulaşılabiliyor. Sağ üstten istediğiniz şehri, ilçeyi ve mahalleyi seçerek okulları bulabiliyorsunuz. Ayrıca haritadaki “Alanı Tara” butonuna tıklayabiliyor ve bölgedeki durumu görebiliyorsunuz.

screen-shot-2023-05-26-at-3-26-34-am.png

Seçtiğiniz okullara bastığınızda ihtiyaç düzeyleri (Az, Orta ve Yoğun gibi) size gösteriliyor. Bunun yanı sıra “Gönüllü ol” butonu, Apple ve Google Haritalar’dan ulaşma seçeneği de sitede yer alıyor.

Açık Yazılım Ağı, sosyal medyadan paylaşılan veya STK’ların teyit ettiği ihtiyaçların sitede yer aldığını ifade ediyor. Bir okulu seçtiğinizde de verilerin Oy ve Ötesi’nden sağlandığı yazısını görebiliyorsunuz. Topluluk, partilerin ve STK’ların paylaştığı verilerin yapay zekâ yardımıyla işlenerek gözlemci eksikliğini göstermek için tek bir haritada işlendiğini de ekliyor.

Gönüllü yazılımcılardan oluşan Açık Yazılım Ağı, daha önce de oldukça yararlı projelerle karşımıza çıkmıştı. Topluluk, 6 Şubat depremlerinden kısa bir süre sonra “Afet.org” isimli hayat kurtaran platformu yayınlamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar