Türkiye kaybetti, tribünler istifa sesleriyle yankılandı!

Türkiye kaybetti, tribünler istifa sesleriyle yankılandı!
UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde ilk maçından Ermenistan deplasmanında alınan 2-1'lik sonuçla galip çıkan A Milli Takım, Bursa'da oynanan mücadelede Hırvatistan'a 2-0 mağlup oldu. Tribünler, alınan sonuç karşısında TFF'yi istifaya davet etti.

A Milli Takım''ın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Hırvatistan karşısında 2-0 yenik duruma düşmesinin ardından, Bursa Atatürk Olimpiyat Stadı tribünleri, Türkiye Futbol Federasyonu''nu (TFF) istifaya davet etti. 

Ay Yıldızlı taraftarlar maçın son bölümlerinde uzun süre tribünlerden ''TFF istifa'' sesleri yükseldi yaptı.

MİLLİ TAKIMDA ÇÖKÜŞ DEVAM EDİYOR

Euro 2020 elemeleri ile başlayan yükseliş, covid pandemisi nedeniyle elenen 2020 Avrupa Şampiyonası''nın başladığı Haziran 2021 ile yerini çöküşe bıraktı. Şenol Güneş yönetimindeki milliler, 32 takımlı turnuvada sonuncu olurken, eleme grubunda göz dolduran ve turnuvanın en az gol yiyen takımı olan Türk Milli Takım için de kabus dolu günler yeniden başladı. 

Özellikle Avrupa''da başarılı performanslarıyla dikkat çeken Çağlar Söyüncü, Merih Demiral, Zeki Çelik, Hakan Çalhanoğlu gibi isimlerden oluşan omurga ile birçok yorumcu tarafından ''turnuvalarda sürpriz yapma potansiyeline sahip'' şeklinde değerlendirilen A Milli Takım, 2020 Avrupa Şampiyonası''nda yaşadığı hezimetin ardından, Dünya Kupası elemelerinde Portekiz engelini geçememiş ve 2002 yılından bu yana katılamadığı turnuvada hasreti 24 yıla çıkarmıştı. 

YORUMCULAR KUNTZ''A, TRİBÜNLER TFF''YE SİTEM ETTİ

''Bizim Çocuklar'' sloganı ile başlayan jenerasyon, Ermenistan ve Hırvatistan karşılaşmalarının ardından sert şekilde eleştirilmeye devam ediyor. Ermenistan gibi güçsüz bir ekibe karşı 3 puanı zorlukla alan milliler, kendi evinde Hırvatistan''a ise 2 farkla mağlup oldu. Futbol yorumcuları Stefan Kuntz''u, Bursa Atatürk Olimpiyat Stadı''ndaki tribünler ise karşılaşmanın son dakikalarında Mehmet Büyükekşi yönetimindeki Türkiye Futbol Federasyonu''nu sert şekilde eleştirdi. 

Eleme karşılaşmalarına Haziran ayında oynanacak maçlar ile devam edecek milli takımda ise, sıradaki mücadelelerde Stefan Kuntz''un görev alması oldukça zor gözüküyor. Sergen Yalçın, İsmail Kartal ve çok sayıda isim A Milli Takım''daki teknik direktörlük görevi için aday durumunda.



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar