Türkiye İşçi Partisi kaç aday çıkardı?

Türkiye İşçi Partisi kaç aday çıkardı?
28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim eden Türkiye İşçi Partisi (TİP), 87 seçim bölgesinden 53'ünde milletvekili adayı çıkardı. Partinin milletvekili aday listesinde pek çok işçi, sanatçı, insan hakları savunucusu ve sivil toplum kuruluşu üyesi yer aldı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “44 yıldır oy pusulasında Türkiye İşçi Partisi olmamıştı. Bugün bunu başarmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi. Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası verilen Avukat Can Atalay, TİP’in güçlü olduğu Hatay’da birinci sıradan milletvekili adayı gösterildi. Erkan Baş, Atay’ın Hatay’dan feragat ederek yerini Gezi Davası tutuklusu Can Atalay’a bıraktığını söyledi.

Bugün İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde milletvekili adaylarının tanıtım etkinliğinde konuşan Baş, "TİP’te sen ben kavgası olmadığını" söyledi:

"TİP’in belki de Türkiye’de en güçlü olduğu yer: Hatay. Sevgili Barış yoldaşım dedi ki, ‘Can çıkacak!’ dedi, Can!” Baş daha sonra, “Bu partiyi bununla anın” dedi ve salon Barış Atay’ı ayakta alkışladı. Atay ise Antalya’da 2. sırada yer aldı.

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Can Atalay ise mektubunda, “Bu memlekette her şey Gezi ile başlamadı. Ama özgürlükçü dalganın yükselmesinde önemli bir dönemeç oldu” dedi:

“Günümüzün kilit sorunu Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ilk turda kazanılmasıdır. Türkiye önemli bir eşikte. ''Bay Kemal''in kendi ifadesiyle cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız.” TİP''in Barış Atay dışındaki milletvekillerinden Erkan Baş İstanbul 3. Bölge''de 1. sıradan, Ahmet Şık İstanbul 2. Bölge''de 1.sıradan, Sera Kadıgil ise İstanbul 1. Bölge''de 1. sıradan aday gösterildi.

Hataylı depremzede Avukat Mehmet Ali Gümüş, ilde 3. sıradan aday gösterildi. Çorlu’daki tren kazasında oğlu Oğuz Arda Sel''i kaybeden Mısra Öz ve gözaltında dövülerek öldürülen gazeteci Metin Göktepe’nin kardeşi Meryem Göktepe de aday listesinde yer aldı. TİP Ankara 1. Bölge, Bursa 2. Bölge ve İzmir 1. Bölge ile aralarında Tekirdağ, Diyarbakır, Şırnak, Zonguldak, Van ve Erzurum’un da bulunduğu 30 ilde aday çıkarmadı.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ndeki etkinlikte partinin seçim bildirgesi okundu. TİP’in seçim bildirgesinde yer alan “kırmızı çizgiler” okunurken, salondaki alkışı en çok toplumsal cinsiyet eşitliği, İstanbul Sözleşmesi’ne dönüş ve laiklik vurgusu aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar