Türk mühendislerden devrim yaratan yazılım: Havacılık sektöründe yeni dönem başlıyor

Türk mühendislerden devrim yaratan yazılım: Havacılık sektöründe yeni dönem başlıyor
Türk mühendisler tarafından yeni bir yazılım geliştirildi. Bu yazılımın havacılık sektöründe büyük bir sorunu ortadan kaldıracağı açıklandı.

Türk mühendisler tarafından havacılık sektöründe önemli bir dönüşüme yol açacak yeni bir yazılım geliştirildi. Yazılım dünya havacılığındaki ortak dil geliştirme çabalarına katkı sağlamayı hedefliyor.

Havacılık Bilgi Değişim Modeli (AIXM) adlı proje havacılık bilgilerini tek bir formatta toplayarak okunabilirliğini ve kolay dağıtılmasını hedefliyor.

ha.jpg

Haritaevi Havacılık Mühendislik AŞ tarafından geliştirilen bu yazılım, dünya havacılığındaki iki büyük yazılımın eksiklerini gidermeyi amaçlıyor. Özellikle AIXM formatlı verilerin diğer formatlardan dönüşümünü hızlandıran ve kolaylaştıran bu yazılımın, sektörde büyük bir ihtiyacı karşıladığı belirtiliyor.

AIXM Management System adı verilen bu ürün, bir web platformu olarak kullanıma sunuluyor. Platformun içeriği, viewer, converter, editor ve validator modüllerinden oluşuyor. Bu modüller aracılığıyla kullanıcılar, AIXM formatındaki verileri düzenlenebilir, görüntülenebilir ve doğrulanabiliyorlar.

thumbs-b-c-3dc5cb65c8376750ed121abc2f366004.jpg

Özellikle converter modülü, vektör formatlı verilerin AIXM'e otomatik olarak dönüştürülmesini sağlayarak sektördeki birçok ihtiyacı karşılıyor. Yazılımın şimdiden global havayolları ve havacılık endüstrisi kuruluşları tarafından kullanılmaya başlandığı da açıklandı. Bu yazılımın havacılık sektöründe yaygın olarak kullanılması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar