Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mahmut Esad Kıraç

Mahmut Esad Kıraç

Türk Milliyetçisi gençlere açık mektup

Memleketin dertlerini kendine dert edinen, aktif bir siyaset ya da hareket içinde olmamasına rağmen kendini Türk milliyetçisi olarak tanımlayan, hassasiyetlerini Türk milletinin varlığını sürdürmek ve yükseltmek etrafında şekillendiren asil Türk milliyetçisi kardeşlerim,

Türk siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden birine gireceğimiz şu günlerde belki de sözüne en az kulak verilen kesimlerden biri sizsiniz, biziz.

Bazı siyasi partilerin "Kürt oyları" bazılarının da "tarikat oyları" peşinde koştuğu şu günlerde peşinden koşulmayan fakat bu gruplardan çok daha fazla oya sahip olan sizlerin fikri, seçimin kaderini belirleyecektir.

Tabi ki bu grupların oylarının daha önemli görülmesinin sebeplerinden biri de onların bize nazaran daha örgütlü olmasıdır. İşte bu açık mektubun yazılma maksadı da tam olarak budur.

Hangi siyasi parti üyesi olursanız olun, Türk milliyetçiliğinizi hangi temeller üzerinde tanımlarsanız tanımlayın fakat seçilecek cumhurbaşkanının hepimizin cumhurbaşkanı olacağını asla unutmayın. Eğer bu bilinçle hareket edersek en azından müşterek bir zeminde Türk milliyetçilerinin arzusunu da belirleriz.

Böylece hiç kimse Türk milliyetçilerinin oylarını çantada keklik olarak göremeyecek. Seçilecek cumhurbaşkanı da Türk milliyetçilerinin varlığını dikkate almak zorunda kalacak. Aksi takdirde Türkiye Cumhuriyeti''nin kurucu unsuru olan Türk milliyetçilerinin düşünceleri kulak arkası edilecektir.

Peki, bu ifadelerimle varmak istediğim düşünce nedir?

Açıkça belirtmeliyim Türk milliyetçisi gençler ellerine kalemi almalı ve nasıl bir cumhurbaşkanı istediğini açıkça yazmalıdır. Hatta Türk milliyetçisi gençler olarak bir bildiri hazırlayıp cumhurbaşkanı adayı konusunda baskılar yapmalıyız.

"Türk milliyetçisi gençler nasıl bir cumhurbaşkanı istiyor?" üzerine müşterek bir metinle ortak bir basın açıklaması yapmalıyız.

İktidar sahipleri ve yöneticilere Türk milliyetçilerinin de sözünün olduğunu hissetirmeliyiz.

Bu, belli bir siyasi parti ya da dernek etrafında şekillenirse o siyasi parti ya da dernek için rant vesilesi olabilir. Bu sebeple sivil milliyetçiliği esas alarak fikir beyan etmeliyiz.

Şu asla unutulmamalıdır ki Türk milliyetçileri asla kendine dayatılan adaylar üzerinden düşünmez. Kendi adayını kendi çıkarır ya da yeni bir aday dayatılmasını sağlar.

Gelecek yazılarımda detaylı şekilde Türk milliyetçisi kardeşlerimle bir yol belirleyeceğiz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları