Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mahmut Esad Kıraç

Mahmut Esad Kıraç

"Tıpış Tıpış Siyaseti"

Seçmenin bu denli tercihsiz kaldığı başka bir seçim görmüş müydünüz? Seçmenin siyasetten bu denli ümidini kestiği bir siyasi ortam görmüş müydünüz? Peki bu derecede bir tercihsizliğin sebebi nedir?

Elbette pek çok sebep sayılabilir fakat en önemli sebebi ittifaklı sistemdir. İttifaklı sistem tabiri caizse "Almanya yenildiği için biz de yenik sayıldık" sistemidir. Belden bağlanmak ve sorumluluk almamaktır. Milletle yüzleşmekten korkmaktır. Kendi hacmini görmek istememektir.

Yani ittifaklı sistem bir "Tıpış Tıpış Siyaseti"dir.

Bugün MHP'li seçmenin Cumhur İttifakı dışında bir yere oy vermesi düşünülemez. AKP'den memnun olsa da olmasa da oy vermesi gerekmektedir. Çünkü liderlerin siyasi dili seçmene "Tıpış Tıpış oy vereceksin" diyor.

Bütün bir millet istememesine rağmen Kılıçdaroğlu'nu aday yapan Millet İttifakı kendi seçmenine "Tıpış Tıpış oy vereceksin" dedi. Hiçbir parti özgün ağırlığını ölçmeye yeltenemedi. Çünkü "Tıpış Tıpış" demek aba altından sopa göstermektir. Hesaplaşmaktır.

Hâl böyle olunca da doğal olarak seçmen tepkiselliği artıyor. İttifaklardan ayrılan partilere ise ittifak mensupları tarafından "hain" gözüyle bakılıyor.

Millet İttifakı’ndan ayrılanlara iktidarcı dalkavuk, Cumhur İttifakı’ndan ayrılanlara ise "hain" gözüyle bakıyorlar.

Öyle bir devirdeyiz ki... Bu yaşadıklarımız ileride nice kitaplara konu olacak. Şöyle bir dönemde "hain" ilan edilmediyseniz de büyük bir başarıdır. Belki de birilerince konformist olarak adlandırılırsınız.

Son zamanlarda "Tıpış Tıpış Siyaseti"ni sonlandırma gayreti içinde olan biri varsa o da Meral Akşener'dir. İttifaktan ayrıldığını ve tüm illerde kendi adayını çıkaracağını belirten Meral Hanım oldukça kararlı görünüyor. Fakat yukarıda bahsettiğim kitle hemen gereğini yaparak hakaretler savurmaya başladı.

Özgün ağırlığını ölçme ve Türkiye'yi ittifaklı sistemden kurtarma gayretinde olan Akşener'e edilmedik hakaret kalmadı. Önümüzdeki Yerel Seçimler'de "Tıpış Tıpış Siyaseti"ni sonlandırmak isteyen Akşener'e millet destek verecek mi yoksa vermeyecek mi bunu beraber göreceğiz.

Sözün özü şudur ki Türk siyaseti tıkandı. Başını kaldırana sopayı indiriyorlar. Güç yozlaştırdı. İktidarı da muhalefeti de yozlaştırdı. Ya bir yol açacağız ya da gidip tıpış tıpış oyumuzu vereceğiz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları