Türk Kızılay'ın yardım gemisi Gazze'ye gidiyor

Türk Kızılay'ın yardım gemisi Gazze'ye gidiyor
Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 1510 ton insani yardım malzemesini taşıyacak olan gemi, Mersin Limanı'ndan denize açıldı.

Türk Kızılay'ın öncülüğünde düzenlenen insani yardım kampanyasının bir parçası olarak toplamda 1510 ton yardım malzemesini taşıyacak olan 3'üncü yardım gemisi, Mersin Limanı'ndan denize açıldı.

Bağışçılar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ile yapılan iş birliği sonucunda temin edilen 6 ambulans, su arıtma sistemi, gıda ve hijyen kolisi, içme suyu, çadır, battaniye, bebek bezi, ilaç ve medikal malzemeler gibi yardım malzemeleri, 'NINA M' adlı gemiye yüklendi. Yükleme işlemlerinin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından, yardım gemisi seferine başladı.

Yardım gemisi, bölgede ihtiyaç duyanlara ulaştırılmak üzere deniz yolculuğuna başladı. Türk Kızılay'ın koordinasyonunda gerçekleşen bu insani yardım operasyonu, acil yardıma muhtaç kişilere destek sağlama amacını taşıyor. Türkiye'nin yardım elini uzattığı bölgelere ulaşacak olan gemi, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine önemli bir yardım eli sunacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar