Türk Kızılayı Gazze'deki ekiple iletişim kuramadığını açıkladı

Türk Kızılayı Gazze'deki ekiple iletişim kuramadığını açıkladı
İsrail’in yoğun saldırıları nedeniyle iletişim hizmetlerinin tamamen kesildiği Gazze’de görev yapan Türk Kızılay’ından haber alınamıyor.

Filistin Telekomünikasyon Şirketi’nin bugün yaptığı açıklamaya Gazze’ye düzenlenen yoğun saldırılar nedeniyle sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurmuştu. Yoğun bombardıman altında olan Gazze’de tüm uluslararası iletişim hatları kesintiye uğradı. Bunun ardından Türk Kızılay’ından endişe verici açıklama geldi.

Türk Kızılay'ı: "Üzülerek belirtmeliyiz ki, Gazze'de görev yapan yerel ekibimizle iletişim kuramıyoruz. Maalesef hiçbir iletişim kanalı çalışmıyor ve tüm insani yardım çalışanları ile ilgili büyük bir endişe içindeyiz" açıklamasında bulundu.

BM KOORDİNATÖRÜ HASTİNGS: GAZZE'NİN DIŞ DÜNYA İLE BAĞLANTISI KESİLDİ

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings, "Yoğun bombardıman nedeniyle Gazze'nin dış dünya ile bağlantısı kesildi. Savaşların kuralları vardır. Siviller korunmalı." ifadesini kullandı. Hastings, X sosyal medya platformundan İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'ye ilişkin paylaşımda bulundu.

Gazze'nin yoğun bombardıman nedeniyle dış dünya ile bağlantısının kesildiğini belirten Hastings, şunları kaydetti:

"Hastane hizmetleri ve insani yardım operasyonları iletişim, enerji, yiyecek, su ve ilaçlar olmadan devam edemez. Sağlık çalışanları, gazeteciler ve BM personeli de dahil sivillerin güvenliği ciddi risk altında. Savaşların kuralları vardır. Siviller korunmalı."

screen-shot-2023-10-28-at-2-17-22-am.png

FİLİSTİN KIZILAYI: GAZZE'DEKİ EKİPLERİMİZLE İLETİŞİM TAMAMEN KESİLDİ

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, "İşgal yetkililerinin sabit hatları, cep telefonlarını ve internet iletişim ağlarını tamamen kesmesi nedeniyle Gazze'de çalışan tüm ekiplerimizle iletişim tamamen koptu." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, bu kesinti nedeniyle ambulans hizmetlerinin sağlanamaması konusunda derin endişe duyulduğu kaydedildi.

"Bu adım, işgalcilerin, Gazze'yi dış dünyadan izole ederken savaş suçları işlemeye devam edeceği anlamına geliyor." ifadelerine yer verilen açıklamada, uluslararası topluma, savunmasız sivillere, sağlık ekiplerine acil koruma sağlanması için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulunuldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar