Türk Eczacıları Birliği yaşanan maden faciası nedeniyle Ankara mitingini erteledi

Türk Eczacıları Birliği yaşanan maden faciası nedeniyle Ankara mitingini erteledi
Türk Eczacıları Birliği, Amasra'daki maden faciasının ardından 54 Bölge Eczane Odası ile Ankara’da düzenleyecekleri mitingi Bartın’daki maden faciası sebebiyle erteledi.

Bartın’ın Amasra ilçesinde TTK’ya bağlı taş kömürü ocağında ilk belirlemelere göre grizu patlaması meydana geldi. Faciada onlarca işçi ölürken onlarca işçi de yer altında mahsur kaldı. Facianın ardından Türk Eczacıları Birliği, maddi problemler nedeniyle Ankara Tandoğan’da 14 yıl sonra düzenleyecekleri mitingi ertelediklerini açıkladı.

Türk Eczacıları Birliği, “Göçük altında kalan maden işçilerimizin bir an önce sağ salim kurtarılması en büyük temennimizdir” açıklamasında bulundu. Ölen işçilerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunulan açıklamada, "Yaşanan bu elim olay nedeniyle, Türk Eczacıları Birliği ve 54 Bölge Eczacı Odası 16 Ekim Pazar günü Ankara Tandoğan’da düzenlenecek ''Büyük Eczacı Mitingi''ni erteleme kararı almıştır. Faciada yaşamını yitiren maden işçilerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı kurtulan madencilerimize acil şifalar diliyoruz" denildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar