Türk cerrah nadir kanser türlerinden PMP ile mücadelede ön safta yerini aldı

Türk cerrah nadir kanser türlerinden PMP ile mücadelede ön safta yerini aldı
Prof. Dr. Emel Canbay, Avrupa’da PMP kanserinin farkındalık ve bilgilendirme toplantısında yer aldı. Belçika’da gerçekleştirilen toplantıda nadir görülen hastalığın tedavi koşulları değerlendirildi...

Tıp dünyası ince bağırsak ile kalın bağırsağın birleşim yerinde kalın bağırsağa ait çekum denilen bölgede bulunan apendiks adlı uzantının kanseri olan PMP için çalışmalara devam ediyor. Prof. Dr. Emel Canbay, “Hastalığın tedavisi için önce tanımamız ve bilmemiz gerekir” dedi.

Appendiks kanseri olarak bilinen jelli tümörün tüm karına yayılan nadir görülen günümüzde tedavisi cerrahi ve sıcak kemoterapi ile yapılan bir kanser türü olan hastalığın üzerine araştırma ve klinik çalışmaları yapılıyor. Nadir görülen bu kanser türüyle ilgili değerlendirme toplantıları yapılıyor. En son toplantı Ghent Üniversitesi ev sahipliğinde Belçika''nın Ghent şehrinde düzenlendi.

Bu kanser türü üzerine geçen yıllar içinde yapılan aktivitelerin değerlendirmesi yapıldı. Appendiks kanseri çalışmasının farkındalık ve bilgilendirme grubunun lideri olan Prof. Dr. Emel Canbay, “Bu hastalığı bilirsek ve tanırsak tedavi edebiliriz. PMP''yi tanıma bilme sadece hastalar için değil sağlık çalışanları içinde çok önemlidir. Çünkü tanırsak tedavi edebiliriz. Nadir görüldüğü içinde tanınması ve bilinmesi güçlük göstermekte, doğal olarak tedavi şansı başlangıç everesinde iken olmamaktadır. Bu nedenle PMP''yi tanıtmak bilmek tedavinin esasını oluşturmaktadır” diye konuştu.

Prof. Dr. Emel Canbay, “Hastalığın tanınması bilinmesi için çaba sarf etmek benim görevimdir” diyerek çalışmaların devam ettiğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar