Turizmciler zarar hesabı yapıyor

Turizmciler zarar hesabı yapıyor
İngiliz Havayolu ve seyahat şirketi Thomas Cook 23 eylülde iflas ettiğini duyurdu. Otellere toplam borcu yaklaşık 388 milyon sterlin olduğu belirtilen Cook’un, batışının etkilerini değerlendirmek üzere bir araya gelen turizmciler ise zarar hesabı yapıyor.

178 yıllık şirketin iflasıyla birlikte Türkiye'nin aralarında bulunduğu birçok ülkedeki 150 binden fazla İngiliz tatilcinin ülkelerine geri getirilmesi operasyonu başlatıldı. İngiliz hükümeti tatil noktalarına boş uçak gönderdi.

Antalya'ya, Thomas Cook aracılığıyla gelen turistlerin büyük bölümü programını bozmazken bazı yolcular ise iflas haberlerinin ardından geri dönmeyi tercih etti. Ekonomist dergisinde yer alan habere göre, Cook’un batışının etkilerini değerlendirmek üzere bir araya gelen turizmciler ise zarar hesabı yapmaya çalışıyor.

Türkiye otelciler federasyonu başkanı Osman Ayık, Thomas Cook’un iflasının Türkiye'ye etkilerinin birkaç ay içinde netleşeceğini şu anda hasarın büyüklüğünün ne olduğunu bilmediklerini söylüyor. Thomas Cook’un Türkiye’nin toplam turizm pastasından yüzde 3 civarı pay aldığı hesaplanıyor. Bunun da 700 milyon dolar ile 1.1 milyar arasında bir kayıp anlamına geldiği tahmin ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar