Turizm sezonu ile birlikte Rus turist akını da başladı

Turizm sezonu ile birlikte Rus turist akını da başladı
Bartın'ın Amasra ilçesine doğru yapılan kruvaziyer turları, Rus turistlerin ilgisini çekti ve bölgeye akın etmeye başladılar.

Sezonun ilk gemisi olan Astoria Grande, 724 yolcu ve 406 personelle birlikte Amasra'ya yanaştı. Geminin limana varmasıyla birlikte, Amasra'nın tarihi sokakları hareketlendi ve turistler bu benzersiz atmosferi keşfetmek için sokakları doldurdular.

Amasra'nın sessiz ve doğal güzellikleri karşısında hayran kalan Rus turistler, bol bol fotoğraf çektirdiler ve yöresel lezzetleri deneme fırsatı buldular. Bazı turistler, yöresel türküler eşliğinde coşkuyla dans ederken, diğerleri ise sokaklarda neşeli kahkahalarla renkli görüntüler oluşturdular.

Amasra Belediye Başkanı Recai Yüksel, Rus turistleri sıcak bir karşılama ile ağırladıklarını ve turizmin çeşitlendirilmesi açısından bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı. Yüksel, Amasra'nın bu yıl 26 turist gemisine ev sahipliği yapacağını belirtirken, bölgeye yabancı ziyaretçi getiren gemi sayısını artırmak için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Rus turistler ise Türkiye'nin ve Amasra'nın atmosferini çok sevdiklerini ve tekrar ziyaret etmeyi düşündüklerini ifade ettiler.

Gemi, akşam saatlerine kadar Amasra Limanı'nda kalacak ve akşam saat 17:00'de Karadeniz turuna devam edecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar