Turistlerin baklava çılgınlığı

Turistlerin baklava çılgınlığı
Edirne’ye gelen Bosna Hersekli turistler, baklava alarak ülkelerine döndü. Baklavacı esnafı Gurur Can Özer, "Türk müşterimiz her gün azalmaya başladı" dedi.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde tatillerini tamamlayan Bosna Hersekli turistler, kur farkından dolayı bugün kentte alışveriş yaparak ülkelerine bol bol baklava alarak döndü. Edirne’de baklavacı esnafının satışlardan yüzü güldü. Kente kur farkından dolayı alışverişe gelen Bulgar ve Bosna Hersekli turistlerden memnun olduklarını ifade eden baklavacı esnafı Gurur Can Özer, Türklerin kiloyla alışveriş yapamadığını söyledi.

"PARA BİRİMLERİ ÇOK DEĞERLİ"

Gurur Can Özer, şunları söyledi:

"Haftasonları genellikle yoğunluk oluyor. Yurtdışından gelen tursitler, turlar oluyor. Haftasonları Bosnalılar, özellikle Bulgar müşterilerimiz oluyor. Yunanistan’dan gelen müşterilerimiz oluyor. Yaz döneminde Bosna’dan çok tur oluyor. Biraz önce Bosna’dan tur ekibimiz geldi. Yazın tatillerini burada yapıyorlar, dönüşte de Edirne’ye uğrayıp erzaklarını alıp kendi ülkelerine dönüyorlar. Güncel kuru takip edemiyoruz malumunuz sürekli oynak olduğu için. Para birimleri çok değerli bir leva 15 lira 30 kuruş. Euro 30 liraya dayandı. Gitgide her gün arttığı için fiyatlara tam yansıtamıyoruz aslında, yansıtıyoruz tepki alıyoruz. Yansıtamıyoruz rekabet ortamında da bu şekilde ilerleyebiliyoruz.

“YARIM KİLODAN FAZLA ALAN MÜŞTERİ YOK ARTIK”

Edirnelilerden ziyade Türk müşterimiz her gün azalmaya başladı. Fiyatlardan ötürü, fiyatlar çok yüksek, tatlı artık lüks gruba girdi. Herkese hitap etmiyor. Bir kilo alan müşterilerimiz artık adet olarak seçmeye başladılar. Yarım kilodan fazla alan müşteri yok artık. Fiyatlarımız 150 liradan başlıyor 400-500 liraya kadar çıkıyor. Bulgar müşterilerimiz genelde ucuz tatlıya hitap ediyor. Yunan müşterilerimiz fıstıklı, pahalı ürünleri tercih ediyor. Bosnalılar da keza öyle. Bulgar müşteriler bütçesine göre davrandığı için daha çok ucuz tatlılara yöneliyorlar. Şu anda Türkiye’de bildiğiniz üzere ekonomik kriz var ancak Edirne bunu hissetmiyor. Sırf bu turistlerden ötürü, biz memnunuz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar