Turgut Özal'ın eski damadı Asım Ekren hayatını kaybetti 

Turgut Özal'ın eski damadı Asım Ekren hayatını kaybetti 
Gazeteci Burhan Akdağ, müzisyen Asım Ekren'in hayatını kaybettiğini duyurdu. Asım Ekren, Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kızı Zeynep Özal ile evlenmişti. 

Gazeteci Burhan Akdağ, Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kızı Zeynep Özal'la evlenen baterist Asım Ekren'in yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Akdağ şunları yazdı: 

MÜZİK ADAMI ASIM EKREN'İ KAYBETTIK...
MEKANI CENNET OLSUN...
BİR ZAMANLAR CUMHURBAŞKANI TURGUT ÖZAL'I KIZI ZEYNEP ÖZAL  EVLENEN . BU YÜZDEN ADI MİLLİ DAMAT'A ÇIKAN ASIM EKREN HAYATINI KAYBETTİ...
BİR SUREDIR KIBRIS'TA YAŞAYAN ASIM EKREN TEDAVİSİNİ SURDURMEK İÇİN İSTANBUL'A GELMİŞTİ...

burhanakdag.jpg

asim-ic.jpeg

"TEHDİT EDİLDİK"

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kızı Zeynep Özal ‘Bir Kadın Birkaç Hayat’ adlı kitabında ikinci eşi Asım Ekren ve üçüncü eşi Adnan Güngör’le ilgili hatıraları şöyle anlatmıştı: 

Zeynep Özal, Asım Ekren’le evlenirken çok tehdit aldığını itiraf ediyor...

Asım Ekren giriyor hayatınıza...

Bodrum’da tesadüfen tanıştık. Herkesin bildiği gibi çok büyük bir aşk yaşayarak evlenmedim Asım’la. O bir flörttü. Biz biraz daha flört etmiş olsaydık zaten ayrılırdık. Çünkü yapı olarak anlaşamayan iki insandık. Ancak iş öyle bir yerlere geldi, öyle tehditler aldım, öyle sorunlar yaşadım ki, mecburen evlendim. Bir insanı korumak durumundaydım. Böyle bir evlilikti.

- Yani Asım Bey mi tehdit edildi?

Tabii. Sonra evlendik, bari çocuğumuz olsun dedik. Böyle bir ilişkiydi.

- Kim tehdit ediyordu? Bundan ailenizin haberi var mıydı?

Babamın haberi yoktu. Ona tehdit edildiğimi söylediğim zaman, bana inanmamıştı. Ayrıca Asım’a karşı çıkmıyorlardı. Daha sonra olaylar patlak verdi. Kimin tehdit ettiğini bilmiyorum. Dolayısıyla böyle bir durum altında Asım’ı yalnız bırakamazdım, evlendim.

- Evlenmeseydiniz Asım Bey’in akıbeti ne olurdu?

Hiç bilmiyorum. Asım, bununla ilgili bütün bilgileri, yazıları, o gece yaşadıklarını rahmetli magazin gazetecisi Haluk Aktar’a yazmıştı, imzalamıştı. Haluk Aktar da hiçbir gün bunu kullanmadı. Çok önemli bir olaydır. Haluk Aktar bize geldi, bizimle çok şeye şahit oldu, tehditlere şahit oldu. Asım da yazılı olarak bilgileri verdi ona. ‘Bana bir şey olursa, bunları sen ortaya çıkaracaksın’ dedi. Benim kitabımda yazılıdır bu.

- Sizi ölümle mi tehdit ediyorlardı?

Tabii böyle çok oldu.

- Yani siz Asım Bey’le evlenerek onu koruma altına almış oldunuz?

Öyle olmak zorundaydı. Ben onun yanında olduğum sürece bir şey yapamazlardı. Asım evdeydi, ‘evden çıkar’ diyorlardı...

- Bu tepki niye?

Kraldan çok kralcılar var. Aile ilk başta istedi, daha sonra istemedi gibi çok şey söylendi. ‘Baba, anne istemiyor mu, biz halledelim, destek olalım’ diyen kişilerdi bunları yapanlar. Halbuki ailem Asım’ı çok sevseydi, ‘Asım ne kadar iyi’ diyeceklerdi. Bütün olay bu. O dönemlerde bir takım nedenlerden dolayı Asım istenmediği için herkes, ‘Nasıl ayıralım’ diye araya girdi. Her türlü tehdidi yaptılar. Ama bunlardan asla babamın haberi yoktu. Çünkü bu konuda bana bile inanmadı babam. ‘Olmaz’ dedi. Çok kişinin de bazı şeylerden haberi yoktu.

- Tehditler telefonla mı geliyordu?

Evet. Bir gece telefonumdan çıkış dahi yapamadım. Kimse de beni arayamıyordu. Bir tek bu kişiler arayabiliyordu.

- Saklandınız mı?

Evet Asım’la beraber günlerce saklandık. Ondan sonra binbir zorlukla da evlendik.

- Korkmadınız mı?

Ben bu camianın içinde olan bir insanım. Neyin olduğunu biliyorum. Asım bir müzisyen. Hiç hayatında böyle bir şey yaşamadığı için çok şaşkındı ve çok korkuyordu. O da kendine göre haklı.

- Evlendikten sonra her şey bitti mi?

Bütün olay evlenene kadardı. Kimse ayırmaya kalkmadı. Birkaç ay sonra hamile kaldım. Sonra da Asım’dan iyi olmadı. Bütün karşı çıkanların hepsi Asım’a kucak açtılar. Maalesef olay bu. Ama hayatımda Asım olmasaydı, Ahmet, Mehmet de olsaydı, aynı şey olacaktı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar