Turgut Altınok tarafından apar topar açılışı yapılmıştı: Cumhuriyet Kulesi’nin son durumu ortaya çıktı

Turgut Altınok tarafından apar topar açılışı yapılmıştı: Cumhuriyet Kulesi’nin son durumu ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı Ankara adayı Turgut Altınok tarafından geçtiğimiz hafta açılışı yapılan Cumhuriyet Kulesi’nin aslında tamamlanmadığı ortaya çıktı.

Gülsüm Alpkıray / Günboyu / Özel Haber

Ankara Keçiören'de geçtiğimiz hafta açılışı gerçekleştirilen Atatürk Cumhuriyet Kulesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla önemli bir etkinlikle hizmete girmişti. Açılıştan kısa bir süre sonra yaşanan asansör arızası, kuleyi gündemin odağına taşıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışta dile getirdiği "hayır duaları" yerine şikayetlerin yükseldiği olay, tartışmalara neden oldu.

aa-20240318-34027865-34027863-ataturk-cumhuriyet-kulesi-acilis-toreni.jpg

Kulenin açılış töreninde konuşan Erdoğan, kuleye hizmet ettiği sürece Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'a "hayır dualarının" süreceğini belirtmişti. Açılışın hemen ardından asansörün 18. katta takılı kalmasıyla birlikte itfaiye ekipleri olaya müdahale etti. Vatandaşlar, beklenmedik bir şekilde mahsur kaldı ve asansörde sıkıntılı anlar yaşandı.

kulee.jpg

SON HALİ ORTAYA ÇIKTI

Kulenin hızla açılışı ve yaşanan arızanın gözden kaçırılması, dikkat çekici bir durum olarak öne çıkarken, kulenin içinden ilk görüntülerde geldi. Kulenin üst katlarında çekilen görüntülerde harabe ve tamamlanmamış hali ise gözlerden kaçmadı.

kule.jpg

20 YILDA TAMAMLANDI

20 yılın üzerinde bir sürede tamamlanabilen Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nin temeli 2003 yılında atılmış olmasına rağmen ilk ihalesinin 2019'da gerçekleştiği biliniyor. Cumhuriyetin ilk yüzyılı için tasarlanan kule, maalesef cumhuriyetin 2. yüzyılına sarktı. Kule için toplamda 4 ihale yapıldı ve yapım maliyeti 350 milyon TL'yi aşarak büyük bir bütçe gerektirdi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar