Turfanda eriğinin hasadı başladı: Kilosu 1000 liradan satılacak!

Turfanda eriğinin hasadı başladı: Kilosu 1000 liradan satılacak!
Mersin'in Silifke ilçesinde yetiştirilen örtü altı turfanda eriği hasadı başladı. Çiftçiler bu sene kilosunun bin TL olmasını bekliyor.

Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen erik ağaçları, çiçek açarak meyve vermeye başladı. İlçede bulunan 100 dönüm örtü altı alan ile birlikte toplamda 800 dönüm alanda yer alan erik bahçelerinden 8 bin ton erik hasadı yapılması hedefleniyor.

Ocak ayının ilk haftasından itibaren örtü altında özel bir bakıma alınan erik ağaçlarının meyvelerinin, Mart ayının ilk haftasında toplanması planlanıyor. Silifke'nin çeşitli köylerinde ve mahallelerinde erik üretiminin gerçekleştirildiğini belirten üretici Murat Temur, özellikle Göksu Vadisi'nin mikro iklim özelliği sayesinde Türkiye'de ilk turfanda erik hasadının burada yapıldığını ifade etti.

20240223aw147640-0.jpg

Keben Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda erik üreticisi olan Murat Temur, ocak ayında 10 dönümlük bir erik serasını kapatarak bakıma aldığını ve erik ağaçlarına özenle baktıklarını dile getirdi. Temur, erik ağaçlarının kış aylarında çiçek açıp meyve vermesi için seralarda gece gündüz çalıştıklarını ve bu süreçte ağaçlara özel bir ilgi gösterdiklerini aktardı. "Erik meyvesi ayrı bir ilgiye ihtiyacı olan bir meyvedir" diyen Temur, gece soğuk havalarda soba yakıp, gündüz ise seraları açtıklarını sözlerine ekledi.

4527322.jpg

Temur, bu yılın ilk erik hasadının bin TL üzerinde olmasını beklediklerini ifade ederek, geçtiğimiz yılın satış fiyatlarının 500-600 TL arasında olduğunu belirtti. İhracatın önemine değinen Temur, devletten ihracata destek verilmesini ve ürünlerinin yurtdışında da değerlendirilmesini beklediklerini dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar