Tuncay Özkan'ın seçimden önceki konuşması gündem oldu!

Tuncay Özkan'ın seçimden önceki konuşması gündem oldu!
CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Tuncay Özkan'ın ocak ayında yaptığı Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması sosyal medyada gündeme oturdu. Özkan'ın seçimle ilgili yaptığı açıklamada geçen kazanmanın makul bir adayla mümkün olduğunu belirten ifadeler sonrası 'Hesap neden tutmadı?' sorusu ortaya çıktı.

Selahattin Demirel / Günboyu

28 Mayıs Pazar günü ikinci turu tamamlanan ve AKP lideri Erdoğan'ın tekrar kazanmasıyla sonuçlanan Cumhurbaşkanı Seçimi sonrası muhalefet hattında pek çok soru ortaya atılırken CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Tuncay Özkan'ın eski açıklamaları sosyal medyada gündem oldu.

Özkan, 24 Ocak'ta katıldığı Karar TV programındaki açıklamada bir anket firmasından kendisine gelen gizli bir anket sonucunu paylaşmış, buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranı yüzde 26'ya düşmüştü. Özkan, halkın değişim istediğini ve karşısına makul bir aday çıkması halinde Erdoğan'ın seçimi kaybedeceği iddiasında bulunmuştu.

KAYIPTAN TUNCAY ÖZKAN DA SORUMLU TUTULUYOR

Özkan, katıldığı programda Cumhurbaşkanlığı Seçimi hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bir firmanın yaptırdığı gizli anket bana geldi. Yüzde 26 gözüküyordu Recep Tayyip Erdoğan. Şimdi bazı direnç noktaları vardı. Mesela 29 direniyordu falan ama bugün ham haliyle o dağıtımlar şunlar, bunlar falan yüzde 26 gözüküyor. Karşısında kimse yokken.

Böyle baktığımızda zaten halk karar vermiş neyi değiştireceğini görmüş, neyin değişmesi gerektiğine karar veren bir halkın önüne makul bir insan çıktığında zaten o çift kale maçı yeni çıkan oyuncu kazanır.”

Özkan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında bir seçim daha kaybetmesinin en önemli sorumluları arasında görülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar