Tüm Türkiye'de geçerli sayılacak! 65 yaş üzerine tamamen ücretsiz olacak

Tüm Türkiye'de geçerli sayılacak! 65 yaş üzerine tamamen ücretsiz olacak
Türkiye genelinde 65 yaş üstü kişilere yönelik ücretsiz toplu ulaşım uygulaması zaman zaman tartışmalara neden olurken, şimdi de o kampanya dikkat çekti.

Türkiye'de seçim dönemlerinde sıkça gündeme gelen 65 yaş üstüne ücretsiz toplu ulaşım konusunda yeni bir gelişme yaşandı.

65-yas.jpg

2013 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz toplu taşıma hakkı konusunda önemli bir açıklama yapmıştır. Bu açıklamada 65 yaş üstü kişilerin Devlet Demiryolları'nın şehir içi hatları, deniz yollarının şehir içi hatları ve belediyelerin şehir içi toplu taşıma hatları gibi ulaşım hizmetlerinden Türkiye genelinde ücretsiz olarak yararlanabileceğini belirtmiştir.

VATANDAŞA GÖRE BU HAK ÖĞRENCİLERE VERİLMELİ

Toplumda son zamanlarda yaygın olan görüş, 65 yaş üstüne ücretsiz toplu ulaşımın mantıksız olduğu yönünde. Bu konuda öne çıkan fikirlerden biri ise öğrencilere ücretsiz toplu ulaşım imkanı tanınması gerektiği yönündedir.

THY’DEN 65 YAŞ ÜSTÜNE İNDİRİM KARARI ALDI

THY, 65 yaş ve üzeri yolculara yurt içi seyahatlerde yüzde 25 indirim imkanı sunacak. İndirim kampanyası 18 Mart 2024 - 16 Nisan 2024 tarihleri arasında geçerli olacağı ve 16 Nisan'a kadar devam edeceği belirtildi. Böylelikle, 65 yaş üstüne ücretsiz toplu ulaşımın ardından indirimli bilet hakkını da tanımlıyor.

YORUMLAR (34)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
34 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar