Mutfak efsanesi battı: Dünya devi tencere markası iflas etti

Mutfak efsanesi battı: Dünya devi tencere markası iflas etti
Türkiye'de çok sayıda satan dünyaca ünlü ABD’li düdüklü tencere devi iflas etti.

Ülkemizde büyük ilgi gören Amerika merkezli düdüklü tencere üreticisi Instant Brands, ekonomik zorluklar ve pandeminin etkileriyle mücadele edemeyerek iflasını duyurdu.

Eleştirilere hedef olan firma, uzun bir süredir Çin'deki üretimleri nedeniyle sıkıntılar yaşıyordu. En sonunda, Houston'daki federal iflas mahkemesine başvurarak resmi olarak iflasını ilan etti.

dddd.jpg

Kovid-19 salgını döneminde satışlardaki düşüşün sürmesi, Instant Brands şirketinin mali durumunu daha da kötüleştirerek 1800'den fazla çalışanının işten çıkarılmasına neden oldu. Bu durum, çalışanlar arasında endişe ve belirsizlik yaratırken, birçok çalışan yeni iş arayışlarına başladı. Şirket yetkilileri, sıkı para politikaları ve yüksek faiz oranlarının şirketi olumsuz etkilediğini açıkladı.

Instant Brands'in Türkiye'deki ürünleri, Türk tüketicileri tarafından büyük ilgi görmekteydi. 2010 yılından beri internet üzerinden gerçekleştirilen satışlarla Türkiye pazarında güçlü bir konuma ulaşan marka, iflas haberinin Türk müşterileri arasında hayal kırıklığına neden oldu.

139412.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar