TÜİK'in büyüme oranını CHP'li İlhan Kesici gerçek rakamlarla ortaya çıkardı

TÜİK'in büyüme oranını CHP'li İlhan Kesici gerçek rakamlarla ortaya çıkardı
TÜİK, Türkiye'nin yüzde 21,7 oranında büyüdüğünü duyurdu. TÜİK'in büyüme oranı açıklamasından sonra CHP Milletvekili İlhan Kesici'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Kesici,  "2021, 2. Çeyrek büyümesi % 21.7 çıktı. Çok güzel bir rakam. Dünyada da buna benzer büyüme rakamları açıklandı. Dünya da memnun. bu yılın 1. Çeyreğine göre büyüme % 0.9 dur." açıklamasında bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, sosyal medya hesabından dikkkat çeken bir paylaşımda bulndu. 

Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğindeki büyüme rakamları açıklandı. Buna göre Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21.7 büyüdü. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılı ikinci çeyreğine ilişkin Dönemsel Gayrisafi Yurt İçi Hasıla verisini açıkladı. Buna göre, Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) 2021 yılı ikinci çeyreğinde yüzde 21.7 arttı.

CHP'li Kesici'ni sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"2021, 2. Çeyrek büyümesi % 21.7 çıktı. Çok güzel bir rakam. Dünyada da buna benzer büyüme rakamları açıklandı. Dünya da memnun. Bu büyümenin asıl sebebi 2020 2. Çeyreğinin % 10.4 küçülmesinin üstüne gelmesidir. Yani baz etkisi. Yoksa bu yılın 1. Çeyreğine göre büyüme % 0.9 dur."

ilhan-cihaner.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar