Tüccarlar kripto para borsalarına dönmeye başladı!

Tüccarlar kripto para borsalarına dönmeye başladı!
Son dönemde yükselişe geçen kripto para fiyatlarıyla birlikte yatırımcılar yeniden kripto paralara ilgi göstermeye başladı. Verilere göre yaşanan Bitcoin rallisinin ortasında yatırımcılar merkezi kripto para borsalarına geri dönüyor.

Son dönemde memecoin çılgınlığı yerine kripto piyasasında spot borsa-ticaret fonu coşkusuna bırakırken, tüccarlar giderek merkezi olmayan ticaret borsalarından, merkezi kripto para borsalarına geri dönmeye başladı.

Verilere göre aylık merkezi olmayan borsa hacimleri merkezi muadillerine kıyasla Mayıs ve Haziran ayları arasında keskin bir düşüş göstererek yüzde 22’den yüzde 16,8’e geriledi. Son verilere göre ise bu oran daha da düşerek yüzde 14 seviyesinin altına düştü.

Mayıs 2023 döneminde DEX’lerin popülaritesindeki artış, yatırımcıların memecoin’lere yatırım yapmaya başlamasıyla birlikte merkezi olmayan kripto para borsalarına akın etmesiyle netleşmişti.

Son olarak BlackRock’ın 15 Haziran’daki sürpriz spot Bitcoin borsa yatırım fonu başvurusuyla başlayan Bitcoin ve Ethereum gibi büyük hacimli yatırımlara yönelik yeni ilgi, kurumsal yatırımcıları piyasanın merkezi mekanlarına çekmiş görünüyor. Bitcoin, BlackRock’ın başvurusundan bu yana yüzde 20’den fazla artış gösterdi.(BTCtürk)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar