TTK’ya 373 madenci mesaiye başladı

TTK’ya 373 madenci mesaiye başladı
Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda gerçekleştirilen 2 bin işçi alımı sonucunda 373 maden işçisi, sağlık ve güvenlik soruşturmalarını tamamlayarak mesaiye başlamıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güzel haberi üzerine yapılan kura sonucunda belirlenen işçilerin, çalışacakları müessesese müdürlükleri de belirlenmiş oldu. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, ilk önce A grubu, devamında B grubu, bir sonraki ayın 15'inde ise C grubu olmak üzere üçe bölünerek işçi alımının planlandığını ifade etmiştir.

Yeşil, A grubu içinde yer alan 373 maden işçisinin mesaiye başladığını belirtmiş ve sürecin devamında B ve C gruplarının da zaman içinde işbaşı yapacaklarını ifade etmiştir. Ayrıca, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na başvuran ve sağlık muayeneleri ile güvenlik soruşturmalarını tamamlayan diğer işçilerin de 3 ay içinde göreve başlamalarının planlandığını aktarmıştır.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, emeklilik ve ayrılıklarla ilgili de bilgi vererek, 2023 yılı itibarıyla 309 kişinin emekli olduğunu, 2024'ün birinci ayında ise 127 kişinin kurumdan ayrıldığını söylemiştir. Ayrıca, henüz çağrılmayan yedek işçilerin, sağlık muayeneleri ve güvenlik soruşturmalarını geçemeyenlerin yerine çağrılması talebinde bulunmuştur. Bu süreçte kamuoyunda yedeklerin çağrılmamış olmasının önemli bir konu olduğunu vurgulamıştır.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar