TRT'nin Yavaş ve İmamoğlu reçetesi: 24 saatte 0 saat yer verildi

TRT'nin Yavaş ve İmamoğlu reçetesi: 24 saatte 0 saat yer verildi
TRT Haber'in 24 saatlik yayın akışı üzerinde yapılan detaylı bir incelemede, dikkat çeken bir durum ortaya çıktı.

CHP adayları Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Cemil Tugay'a 1 dakika bile yer verilmediği belirlenirken, Murat Kurum'un gündemde 12 defa yer aldığı, Turgut Altınok ve Hamza Dağ'ın ise kanalda sırasıyla 8'er defa haber konusu olduğu gözlendi.

RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Tuncay Keser, TRT Haber'in tarafsız olması gereken yayınlarında, Cumhur İttifakı'nın İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarına daha fazla süre ayırdığını belirledi. Keser, TRT Haber'in belediye başkanı adaylarına eşit bir biçimde yer vermemesi konusundaki eleştirisinde, yayının tarafsızlık ilkesine uygun hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

sss.jpeg

Kanalın 12-13 Şubat’taki yayınlarından örnek veren Keser, “24 saatlik yayın incelemesinde CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş, İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ve İzmir adayı Cemil Tugay’la ilgili hiçbir haber yayımlanmadı.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Murat Kurum 12 haberle, Ankara adayı Turgut Altınok ve İzmir adayı Hamza Dağ 8’er haberle TRT Haber’de yer buldu. AKP adaylarına iki günde toplam 73 dakika yer verilirken CHP’nin adayları bir dakika bile verilmedi” dedi.

TRT’nin “propaganda aracına dönüştüğünü” söyleyen Keser, şunları kaydetti:

"TRT; habercilikte ve tarafsızlıkta sıfır noktasında...
85 milyonun vergileriyle fonlanan TRT yönetimi, milletin bir kesimine ekranlarını kapatıyor, suç işliyor. İşte TRT'nin itibarını ve güvenilirliğini sıfırlayan "habercilik (utanç)" tablosu"

tuncay.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar