TRT Haber enkazı çekmek için AFAD ekiplerini bekledi! Vatandaşlar çileden çıktı

TRT Haber enkazı çekmek için AFAD ekiplerini bekledi! Vatandaşlar çileden çıktı
TRT Haber ekibi, deprem bölgesinde yayın yaparken yıkımın etkilerini vatandaşa aktarmak yerine, "kurtarma çalışmaların kusursuz ilerliyor" algısı yaratmak için AFAD ekipleri gelmeden çekime başlamadı. Çevredeki vatandaşlar, TRT muhabiri ve kameramanına sert tepki gösterdi.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin yol açtığı facialar devam ederken, binlerce enkaza dönmüş binanın yalnızca bir kısmına ekipler sevk edilmiş durumda. Pek çok şehirde uzmanlardan yardım alamayan vatandaşlar, akrabalarını kendi imkanlarıyla enkazdan çıkarmaya çalışıyor. 

Son yapılan açıklamaya göre can kaybı sayısı 3 bin 549’a yükselmiş durumda. Depremin üzerinden 2 gün geçmesine rağmen özellikle Hatay’da ve Kahramanmaraş’ta yıkılan birçok binada arama ve kurtarma faaliyetleri başlayamadı.

AKP MEDYASINDA ÇALIŞMALAR KUSURSUZ GÖSTERİLİYOR

Depremin ardından kurtarma çalışmalarında ekiplerin yetersiz kalması sosyal medyada tartışmaları ateşlerken, AKP''ye yakın medya organları hükümetin kusursuz bir afet çalışması yürüttüğü yönünde algı yapmaya devam ediyor. AFAD’ın yetersizliklerine rağmen hükümete yakın medya sanki her yerde müdahaleler yapılıyormuş gibi haber yapmaya çalışırken vatandaşların tepkisinden kurtulamadı.

AFAD''ın kusursuz çalıştığına yönelik algı haberlerinin son örneği TRT Haber''den geldi. Kamu yayıncılığı yaptığını iddia eden ve bütün vatandaşların çıkarlarına eşit mesafede olması gereken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vergisiyle yayın hayatını sürdüren TRT kanalı, hakikati aktarmak yerine çekim yapmak için AFAD ekiplerinin gelmesini bekledi. Söz konusu yerde olanları aktaran bir vatandaş, TRT Haber ekibinin çekim yapmaya çalıştığı enkazdan 2 gündür yardım çığlıklarının gelmesine rağmen hiçbir ekibin gelip enkaz altındakileri kurtarmaya çalışmadığının altını çizdi. TRT ekibi çekim yapmak için beklerken bir vatandaş da duruma tepki gösterdi.



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar