Trafik, obezite olma ihtimalini artırıyor

Trafik, obezite olma ihtimalini artırıyor
Uzmanlar, trafiğin obeziteye sonuç verdiğini belirtti.

Özellikle İstanbul'da yaşayan insanların sık sık karşılaştığı trafiğin, obeziteye neden olduğu aktarıldı. Uzmanlar, yemeklerini trafikte yemek zorunda kalan insanların, daha çabuk kilo aldığını ve sağlıklı beslenemediğini belirtti. 

Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre: Türkiye Obezite Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. Volkan Yumuk, İstanbul özelinde yaşanan trafik kaosunun obeziteyi tetiklediğini belirterek şöyle devam etti:

ÖZELLİKLE FAST FOOD 

"Kentleşmenin getirdiği yüksek enerji içerikli sağlıksız paketli gıdalar, fast food, trans yağ içeren ürünlerin tercih edilmesi tehlike saçıyor. İstanbul özelinde konuşacak olursak, kent genelinde toplu taşımacılık imkanları ve nüfus artıyor. İnsanlar yollarda çok fazla saat geçirmek zorunda kalıyor. Bu durum stresin yanı sıra, hareketsizlik ve vakitsizliği tetikliyor. Tükenmişlik ve yorgunluğun da eklenmesiyle adeta sarmala giriliyor. Yemek vakitleri şaşıyor, hareketsiz bir topluluk ortaya çıkıyor. Vakitsizlik beraberinde hazır gıdaların, fast food türü yiyeceklerin tüketimine yol açıyor. Şehrin bu döngüyü kırması gerekiyor. Fiziksel aktivite alanlarının, yürüyüş, bisiklet parkularıın arttırılması şart. Yüzme havuzları, egzersiz merkezlerinin ücretsiz olması gerekiyor." 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar