Trafik ışıkları 4’e çıkıyor! İşte yeni rengin özelliği

Trafik ışıkları 4’e çıkıyor! İşte yeni rengin özelliği
Kuzey Carolina Eyalet Üniversitesi'nde yürütülen bir araştırmaya göre, dünya genelinde yaygınlaşan otonom ve elektrikli araçlar nedeniyle trafik lambalarına bir ışık renginin daha eklenmesi gerektiği vurgulandı.

Türkiye'de henüz yollarda olmasalar da elektrikli ve otonom (sürücüsüz) araçların kullanımı her geçen gün artıyor. Bu yeni araçların yükselişi, geleneksel trafik düzeninde de değişikliklere neden oluyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırma, otonom ve elektrikli araçların varlığıyla trafik ışıklarına ek bir renk gerekliliğini ortaya koydu.

TRAFİK IŞIKLARINA BİR RENK DAHA GELİYOR

Yapılan çalışma, trafik ışıklarına yeşil, sarı ve kırmızı renklerin yanı sıra bir de beyaz renk eklenmesi gerektiğini öne sürdü. Bu yeni beyaz ışığın, trafik sorunlarını büyük ölçüde azaltacağı iddia edildi.

65f7e15d59175170.webp

Üniversite akademisyenleri, trafik akışını geliştirmek için yeni dört renkli bir sistem önerdi. Bu sisteme göre, trafik lambalarındaki mevcut renklere ek olarak beyaz renk de bulunmalıdır. Araştırmacılar, bu yeni sistemin araçlar ve yayalar için trafik akışını %25 oranında iyileştirebileceğini belirtti.

Otonom araçlar yalnızca sürücüsüz bir şekilde ilerlemekle kalmıyor, aynı zamanda trafik akışını geliştirmek için birbirleriyle ve merkezi trafik bilgisayar sistemleriyle iletişim kuruyor. Araştırmacılar, bu yeni sistemi gerçek dünyada test etmek için bir pilot test ortamı kurmayı planlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar