Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi rüyası erken bitti

Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi rüyası erken bitti
UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Trabzonspor, Danimarka'nın Kopenhag takımı ile sahasında 0-0 berabere kaldı ve Devler Ligi'nde gruplara kalma fırsatını değerlendiremedi.

Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında Danimarka''nın Kopenhag takımını konuk etti. Medical Park Stadyumu''nda oynanan mücadele başladığı gibi, golsüz eşitlikle sona erdi ve Trabzonspor elenen taraf oldu.

Bordo-mavililer yoluna Avrupa Ligi''nden devam edecek. Kopenhag ise Şampiyonlar Ligi''nde gruplara kalan taraf oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR 

6. dakikada Enis Bardhi''nin pasında ceza sahası içine topla buluşan Djaniny''in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ryan''dan döndü. Dönün topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

20. dakikada Larsen''in sağ taraftan ortasında Cornelius''un kafa vuruşunu kaleci Ryna kornere çeldi.

38. dakikada Daramy''ın ceza sahası yayı üzerine gönderdiği topu kontrol eden Pep Biel''in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır''ın solundan auta çıktı.

41. dakikada Disk''in sağ taraftan kale sahası içine doğru gönderdiği topa Lerager''in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır''da kaldı.

68. dakikada Trezeguet''in pasında kale sahası sol çaprazında topla buluşan Cornelius''un vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

75. dakikada Trabzonspor''un sağ kanattan kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde Cornelius''un vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Ryan çizgi üzerinde çıkardı.

83. dakikada Falk ceza sahası Karamoko ile paslaşmasında kale sahası sol çizgisine indi. Vuruşunda ise kaleci Uğurcan Çakır topu iki hamlede kontrol etti.

ABDULLAH AVCI MAÇIN ARDINDAN KONUŞTU

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 0-0 sona eren Kopenhag maçı sonrası konuştu, "Toparlanmamız kolay olmayacak" dedi.
 
"Bu seviyeler, kolay değil. Nem oranı çok yüksek, iki takım için de zor" diye Abdullah Avcı, "Oyuncularım, plana sadık oynadı, yapabileceklerinin maksimumunu yapmaya çalıştılar. Oyuncularımı tebrik ediyorum, çok enerji harcadılar. Rakibe pozisyon verdik mi bilmiyorum ikinci yarı hiç yoktu. Her şeyi denediler. Nem yüzde 85''lerdeydi. Çok istiyorduk. Her şeyi denediler. 5-6 pozisyon ama yapacak bir şey yok" dedi.

Oyun, istek, plana sadık kalma aşamasından memnunum diyen Avcı, "Kolay işler değil. Avrupa Ligi''nde devam edeceğiz. Rakibi tebrik ediyorum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Çok enerji sarfettiler. Toparlanmamız kolay olmayacak. Bu takım Trabzon şehrinin takımı. Oyuncularımıza, bizlere sahip çıksınlar. Bu bir oyun, dünyanın sonu değil. Hoşgörülü olsunlar. 4 gün sonra burada büyük bir takımla Galatasaray''la oynayacağız. Taraftarlara ihtiyacımız var. Daha sakin olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Djaniny''nin pozsisyonunun golle sonuçlanması durumunda oyunun başka bir hikayeye döneceğini kaydeden Avcı, "Djaniny''nin, Enis''in, Cornelius''un, Bartra''nın, Bakasetas''ın pozisyonu var. Gol atsak oyun başka bir hikayeye dönecek. 2''yi, 3''ü bulacağız. Rakibi de tebrik etmek lazım. Son bölüm 5''liyi denedik. Sakat Baka''yı (Bakasetas) oyuna sokmak zorunda kaldık. Baka''yı mecbur olarak oyuna aldım. Yapacak bir şey yok. Oyuncularımı tdebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Avrupa Ligi kura çekiminin Cuma günü yapılacağını söyleyen Avcı, "Dört günü rejenerasyonla geçireceğiz. Bir an önce toparlanmalıyız. Galatasaray maçını geçelim sonrasına bakarız" dedi.

Son alınan sonuçların ardından kredisinin azaldığı yönündeki bir soruya da Avcı, "Ben gülüyorum bunlara. Benim böyle bir şeye ihtiyacım olmadığını düşünüyorum. 1,5 senedir Trabzonspor Kulübü''nde harika işler yapılıyor. Yurt dışına oyuncular satılıyor, kupalar alınıyor. Bir oyun felsefesi, kültürü oluşturuluyor. Benim yolum uzun bir yol." yanıtını verdi.

ÖNEMLİ BİR GELİR FIRSATINI KAÇIRDI

Turu rakibine kaptıran Trabzonspor yaklaşık 15.6 milyon Euro katılım payı, 2.4 milyon Euro yayın havuzu geliri, katsayıya göre 1.1 milyon Euro olmak üzere toplamda 19.4 milyon Euro''luk (yaklaşık 350 milyon TL) geliri de elinin tersiyle itmiş oldu.

Yoluna Avrupa Ligi gruplarından devam edecek olan Bordo-mavililer, kasasına yaklaşık 9.4 milyon Euro koyacak.


Stat: Şenol Güneş Spor Kompleksi
Hakemler: Danny Makkelie, Hessel Steegstra, Jan de Vries

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Larsen, Bartra,Denswil, Eren Elmalı, Dorukhan (Kouassi dk. 73), Siopis, Ernis Bardhi, Abdulkadir Ömür (Trezeguet dk. 65), Djaniny (Bakasetas dk. 79), Cornelius
Yedekler: Muhammet Taha Tepe, Kağan, Hugo, Taha Altıkardeş, Yusuf Erdoğan, Doğucan Haspolat, Emrehan Gedikli, Kerem Şen
Teknik Direktör: Abdullah Avcı

FC Kopenhag: Ryan, Diks, Vavro, Khocholava, Kristiansen, Zeca, Falk, Lareger (Lund dk. 85 ?), Daramy (Mukairu dk. 63), Claesson (Haraldsson dk. 79 ?), Pep Biel (Karamoko dk. 79)
Yedekler: Johnson, Dithmer, Bergmann, Babacar, Jelert, Ankersen, Amoo, Stamenic
Teknik Direktör: Jess Thorup

Sarı kartlar: Kristiansen , Claesson, Ryan (FC Kopenhag)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar