Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye savaş açacak 3 Temmuz paylaşımı

Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye savaş açacak 3 Temmuz paylaşımı
Bordo mavililer, 3 Temmuz'un yıl dönümünde 2010-2011 şampiyonu olduklarını anlatan bir video paylaştı.

ÖZLEM BARAN-GÜNBOYU

Spor Toto Süper Lig ekibi Trabzonspor, 3 Temmuz 2010-2011 şampiyonluğu hakkında bir videolu mesaj paylaştı.

Bordo mavililerin videolu paylaşımda, "Kapılar kapılar ardında kısık sesle değil, gururlu bir ses tonuyla haykırdık şampiyonluğumuzu. Bir emeğin ve mücadelenin simgesi olurken, dört bir yandan kabul dilen bir gerçeklik vardı; 2010-2011 şampiyonu Trabzonspor!" ifadelerini kullandı.

tr.jpg

'FENERBAHÇE YIKILMAZDIR'

Fenerbahçe ise şu sözleri paylaştı:

"Fenerbahçe'mize kurulan hain kumpasın üzerinden bugün tam 12 yıl geçti. Tarihine, emeklerine, geleceğine leke sürdürmeyen Kulübümüz ve camiamız; Başkanı, yöneticileri, sporcuları ve taraftarıyla tek yürek oldu, Fenerbahçe’yi kumpasa teslim etmedi! Yüce Türk yargısı verdiği kararla Fenerbahçe’ye yapılanları hukuk önünde de gözler önüne serdi, kumpası tescil etti, rol sahiplerini binlerce yıllık hapis cezasına mahkûm etti. Fenerbahçe için kumpasın rol sahiplerinden hesap sorulana, maddi ve manevi zararlarımız tazmin edilene kadar bu süreç bitmeyecek, 3 Temmuz 2011 günü başlayan mücadelemiz hukuk önünde son güne dek devam edecektir. Bugün bu sürecin 12. yılında dimdik ayakta duran Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bir kez daha vurguluyoruz; Fenerbahçe bu güzel ülkenin milli bir değeri, 100. yılındaki Cumhuriyetimizin vazgeçilmez neferi, sporcu nesillerin, sporla yetişen geleceğin yegane yuvasıdır! Milyonlarca taraftarıyla Fenerbahçe yıkılmazdır…"

fene.jpg

3 TEMMUZ SÜRECİ

2010-2011 sezonunda Süper Lig ve 1. Lig’in bazı maçlarında şike yapıldığı ve teşvik primi ödendiği iddiası sonrasında şike davası açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı çerçevesinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler tarafından gerçekleştirilen 8 aylık teknik ve fiziki takip inceleme neticesinde 3 Temmuz 2011 tarihinde Türkiye’nin 15 şehrinde eş zamanlı operasyon yapıldı ve çok sayıda aktif yönetici ve futbolcu gözaltına alındı. Bu isimler arasında dönemin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'da vardı.

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, 2013 senesinin Haziran ayında Fenerbahçe’yi katılım hakkı kazandığı 3 sezon UEFA turnuvalarından men etti. Kararın sonrasında gerçekleştirilen itirazlar neticesinde söz konusu dosya UEFA Temyiz Kurulu’na gitti. UEFA Temyiz Kurulu kararı ile 2013 senesinin Temmuz ayında Fenerbahçe’nin cezası 2 yıla indirildi.

İlerleyen tarihlerde bunun FETÖ terör örgütünün yaptığı bir kumpas olduğu anlaşılınca Fenerbahçe'nin şike yağmadığı tescillendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar