Toyota Türkiye üretimine ara verdi!

Toyota Türkiye üretimine ara verdi!
Toyota Otomotiv, planlı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 14-27 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'deki üretime iki hafta ara vereceğini duyurdu.

Türk otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, üretim tesislerinde yapılacak planlı bakım, onarım ve revizyon çalışmaları kapsamında, 14-27 Ağustos tarihleri arasında üretime geçici bir süreyle ara veriyor.

Şirketten yapılan açıklamada, üretim hatlarında bakım, onarım ve revizyon çalışmalarını gerçekleştireceği belirtildi.

Açıklamada, şirketin Sakarya'da dünyada ilk kez şarj edilebilir hibrit otomobil ve batarya üretimini gerçekleştireceği hatırlatılarak, "Yeni Toyota C-HR modeli, Türkiye'de üretilen ilk şarj edilebilir hibrit otomobil ve Toyota Avrupa tesisleri arasında şarj edilebilir otomobil üreten ilk fabrika olacak. Bu proje için 317 milyon euroluk bir yatırım gerçekleştirilecek ve Toyota'nın Türkiye'deki toplam yatırım tutarı 2,3 milyar euroyu bulacak. Fabrikada kurulan batarya üretim hattı yıllık 75 bin adet batarya kapasitesine ulaşırken, Toyota Avrupa'nın elektrifikasyon dönüşümüne öncülük edecek" ifadeleri kullanıldı. (Bloomberg)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar