Torba yasasıyla beraber EYT'de ikinci perde yeniden açılıyor: Staj ve çıraklık, kısmi emeklilik, taşerona kadro

Torba yasasıyla beraber EYT'de ikinci perde yeniden açılıyor: Staj ve çıraklık, kısmi emeklilik, taşerona kadro

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Büyük Millet Meclisi tatile girmişti. Açılış tarihine kısa bir süre kala AK Parti kanadından yeni bir atak geldi.

Mehmet Akif ERDEM/ GÜNBOYU

Meclis’in açılmasına kısa bir süre kala AK Parti'nin yeni torba yasa teklifiyle ilgili yeni bir gelişme yaşanıyor. İşte, staj ve çıraklık sigortası mağdurları, kısmi emeklilik, taşerona kadro ve daha fazlası...

Meclis açılmasının ardından masaya yatırılacak konular arasında seçim vaatlerinin de verileceği ifade edildi. Öte yandan emeklilere ek zam ve Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi için de düzenlemelerin kanun teklifi olarak sunulacağı belirtiliyor. EYT'den sonra emeklilikle ilgili reform niteliğinde getirilecek yenilikler de torba kanun teklifi içerisinde yer alması bekleniyor.

BAĞKUR PRİM EŞİTLEME, KADINLARA YIPRANMA PAYI VE ERKEN EMEKLİLİK, KISMİ EMEKLİLİK!

İkinci torba yasasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçimden hemen önce vaat olarak açıklanan Bağkur pirim eşitleme düzenlemesinin yer alması bekleniyor. Seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı konuşmasında "Küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısını SGK'lılarla eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz. Bu çalışmadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak" demişti. Böylelikle Bağkurlulara erken emeklilikle ilgili önemli bir detayı aktarmış oldu.

AK Parti seçim vaatlerinde kadınlara yıpranma payı ile erken emeklilik hakkının da yeni düzenlemede yer alması bekleniyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi ile taşerona kadro düzenlemesi de bu torba yasa içerisine dahil edileceği yönünde gelişme yaşanacağı söyleniyor.

İlgili Haberler