Toprak altında yetişen yer elmasının hasadı başladı

Toprak altında yetişen yer elmasının hasadı başladı
Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde kış aylarının vazgeçilmezi olan yer elması hasadı başladı.

Emekli Yaşar Arıkan, bahçesinde büyük bir özenle yetiştirdiği yer elmasını toplamaya başladı. Arıkan, toprağın altında büyüyen bu kış sebzesini kürekle açarak elle topladığını ve ardından suyla yıkayarak temizlediğini belirtti.

Yaklaşık 30 yıldır yer elması ekimiyle ilgilenen Arıkan, emekli olduktan sonra eşiyle birlikte kurdukları tropikal bahçede çeşitli meyve ve sebzelerin yanı sıra yer elması da yetiştirdiklerini açıkladı. Yer elmasının birçok hastalığa şifa sağladığını ve zengin vitamin ve mineraller içerdiğini vurgulayan Arıkan, bu besinin özellikle organik olduğunu ve kendi bahçesinde yetiştirdiği yer elmasını satışa sunmadığını belirtti.

Arıkan, yer elmasının bilinmeyen faydalarına da değinerek, flavonoid seviyesinin yüksek olması nedeniyle zihinsel gelişime katkı sağladığını, sinir sistemi koruyucu ve stres azaltıcı etkileri bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, yer elmasının böbrek ve bağırsak sağlığını desteklediğini, idrar söktürücü ve kabızlık önleyici özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Arıkan, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Yer elması, yara iyileşmesini hızlandırır, yaşlanmaya karşı cilt sağlığını korur ve zayıflama diyetlerinde doyurucu porsiyonlarla tüketilebilir. Mutfaklarımızda kullanımını arttırmalı, çocuklarımıza da bu besini tanıtmalıyız."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar