Toplu taşıma ve taksi ücretlerine rekor zam! Artışı görenlerin şoke oldu

Toplu taşıma ve taksi ücretlerine rekor zam! Artışı görenlerin şoke oldu
O ilde toplu taşıma ve taksi ücretlerine yapılan zam kararı, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Niğde Belediye Meclisi, şehir içi ulaşım hizmetlerinde önemli değişiklikler yapmak üzere harekete geçti. Niğde Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı'nın taleplerini dikkate alarak yapılan değerlendirmeler sonucunda, meclis toplu taşıma ve taksi ücretlerinde artış kararı aldı.

Yeni tarifeye göre, tam bilet ücretleri 12 liradan 15 liraya yükseltildi, öğrenciler için ise indirimli tarife kapsamında önceki 8 lira olan ücret 9 liraya çıkarıldı.

2-001.jpg

Taksi ücretlerinde büyük bir artış yaşandı: Açılış ücreti 50 liradan 75 liraya yükseltildi, kilometre başına taksi ücreti ise 20 liradan 30 liraya çıkarıldı. Kısa mesafe ve indi bindi ücretleri de yüzde 100 zamla 50 liradan 100 liraya yükseltildi.

turk-lirasi-001.jpg

Toplu taşıma ücretleri de değişikliklerle birlikte revize edildi. Toplu taşıma ücretlerindeki değişiklikle, tam kartlı binişler 12 liradan 15 liraya, öğrenci kartlı binişler 8 liradan 9 liraya çıktı. Kart kullanmadan yapılan tam binişlerde ücret 15 liradan 20 liraya, öğrenciler için ise 10 liradan 15 liraya yükseltildi.

Niğde halkının bu değişikliklere hızla adapte olması beklenirken, yeni tarifelerin yürürlüğe ne zaman gireceği merak konusu haline geldi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar